Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

ADEVARUL | Centru de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie, în valoare de 1 milion de euro, inaugurat la Suceava

Bolnavii de inimă din judeţul Suceava, dar şi din celelalte judeţe ale Moldovei au la dispoziţie, începând de astăzi, unul dintre cele mai moderne centre de specialitate. Investiţia a costat un milion de euro şi aparţine Centrul Medical Med New Life Bucureşti.
Suceava are începând de astăzi cel mai modern centru de cardiologie şi radiologie din Moldova. Investiţia a costat 1 milion de euro şi se află în incinta Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.
Reprezentanţii Centrului Medical Med New Life Bucureşti au precizat că programul de lucru este de 24 de ore din 24 pentru situaţiile de urgenţă, iar în dotare există două angiografe Siemens AG Axiom Artis şi Siemens AG Coroskop, unul pentru proceduri de radiologie, iar celălalt în exclusivitate pentru cardiologie intervenţională.
Prezent la inaugurarea acestui centru, profesorul doctor Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi, a arătat că un astfel de proiect din care câştigă toată lumea este binevenit.

 

„Inaugurarea unui astfel de centru este un fapt îmbucurător. Nouă, medicilor de la Iaşi, ne va uşura munca, dat fiind faptul că Institutul de Boli Cardiovasculare de acolo este supraaglomerat. Numai anul trecut în laboratoarele noastre de cardiologie intervenţională s-au realizat circa 5.000 de intervenţii”, a precizat Grigore Tinică.

Doctorul Oren Iancovici, managerul şi proprietarul Clinicii Med New Life, crede că această investiţie este una normală, şi a ţinut să mulţumească autorităţilor locale pentru implicarea în proiect.

 

„Sper ca lumea să înţeleagă că este nevoie ca spitalele de stat să colaboreze cu clinicile. Trebuie să facem secţii private în cadrul spitalelor de stat, iar cazurile de urgenţă să fie decontate de primării sau de consiliile judeţene. Astfel putem salva vieţi”, a menţionat Oren Iancovici.

Echipa medicală de la acest centru este una pe măsura investiţiei. De la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” din Iaşi au fost relocaţi doctor Roberto Haret, cardiolog intervenţionist, iar de la Spitalul Universitar Bucureşti, doctor Mihai Creţeanu Jr., radiolog intervenţionist. Acestora li s-au alăturat patru asistenţi medicali cu experienţă în blocul operator.
Cititi mai multe pe : http://adevarul.ro/locale/suceava/centrulde-excelenta-cardiologie-radiologie-valoare-1milion-euro-inaugurat-suceava-1_50f968e251543977a976c36f/index.html

X
Sună Mesaj