Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

AGERPRES | Premiera in Romania | O pacienta face un tratament complet pentru aritmia cardiaca | Centrele de Excelenta Ares

„Va fi prima pacientă din România care va avea tratamentul în două etape: pe de o parte ablația de fibrilație atrială prin electrofiziologie, cu doctorul Mahmoud Suleiman, și partea de Watchman — procedură ce a fost efectuată deja”, a explicat Pleșcan.
Potrivit acestuia, procedura Watchman este o operație revoluționară de închidere a auriculei atriale și conduce la eliminarea riscului de formare a trombilor.
„Bazându-ne pe un tratament în două etape, mai exact prin procedura Watchman și prin procedura de electrofiziologie, aritmiile cardiace pot fi, de astăzi, vindecate complet și la noi în țară. Bineînțeles, în România, procedurile de electrofiziologie se efectuează de mult timp, însă niciodată nu a fost tratat un caz atât de complex”, a spus Pleșcan.
El a menționat că pacienții cu fibrilație atrială au un risc crescut de formare a trombilor în auricula atrială și că în acea zonă se formează peste 90% dintre trombi în cazul aritmiilor cardiace.
La rândul său, doctorul Oren Iancovici a menționat despre procedura Watchman că această abordare reprezintă ultima tehnică la nivel mondial, introdusă în 2014.
„Scopul procedurilor pe care le efectuăm prin metoda minim invazivă este de a trata afecțiunea pacientului, respectiv fibrilația atrială, dar totodată de a elimina riscul complicațiilor posibile din viitor, prin închiderea auriculei atriale”, a adăugat Iancovici.
La conferință a participat și prof. dr. Mahmoud Suleiman, medic intervenționist supraspecializat în electrofiziologie în cadrul Departamentului de Electrofiziologie al Spitalului Rambam Medical Center Haifa din Israel, cât și medic electrofiziolog în cel mai renumit spital din lume — Mayo Clinic Rochester din America.

X
Sună Mesaj