Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Agerpres | Secție de angiologie pediatrică lansată în cadrul Centrului de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES

Prima secție de Angiologie Pediatrică din Europa de Est a fost lansată joi la Centrul de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES.”Noua secție propune o alternativă la chirurgia cardiacă traumatizantă, prin proceduri disponibile până de curând doar în străinătate, fără bisturiu, cu o rată de succes de 95% și cu timp de recuperare de 24—48 de ore. Organismul copilului reacționează altfel decât cel al adultului. Ori, în România, estimăm că sunt aproximativ 15.000 de copii cu vârste până la 18 ani care suferă de malformații congenital netratate. După ce echipele ARES din București și Suceava au efectuat cu succes 2370 de intervenții minim invazive, dintre care 63 la copii cu vârste între 3 luni și 18 ani, am considerat că este esențial să investim într-o secție dedicată Angiologiei Pediatrice și să aducem la un loc medicii cu cea mai relevantă experiență în domeniu”, a declarat joi cu prilejul lansării dr. Oren Iancovici, CEO Centrul de Excelență în Cardiologie și Radiologie ARES.
Șeful Secției de Angiologie Pediatrică dr. Rareș Nechifor a spus că aproximativ 10% dintre copii se nasc cu probleme vasculare, primul pas care trebuie făcut într-o astfel de situație fiind diagnosticarea corectă pentru a fi tratați corect.
„Ne-am propus ca în acest centru să facem toate tehnicile de diagnostic și terapie, astfel că într-un singur loc să se găsească soluțiile. Sunt multe specialități medicale implicate în astfel de intervenții care trebuie să fie la un loc. Echipa ARES pune bazele unei noi ramuri în medicina românească și suntem foarte entuziasmați de acest lucru. În următoarele două zile avem programate 8 intervenții, 5 dintre acestea fiind la copii cu vârste între 3 luni și 17 ani”, a afirmat Rareș Nechifor.
Potrivit medicului specialist în cardiologie intervențională Dan Deleanu, în România se nasc anual peste 1000 de copii cu malformații cardiace congenitale iar practica medical arată că aproximativ 70% dintre aceștia pot fi tratați nechirugical, prin intervenții minim invazive.
„Este vorba de defect septal, stenoză aortică și alte afecțiuni. Avem aici o experiență de 80 de cazuri rezolvate care toate au mers foarte bine”, a spus dr. Dan Deleanu.
Până în prezent echipa de specialiști de la această clinică a realizat mai multe premiere pentru angiologia din țară și Europa de Est, inclusiv rezolvarea unui defect septal atrial prin amplasarea celui mai mare dispozitiv disponibil în lume de 4 cm în 2013 și închiderea a doua malformații în cadrul aceleiași intervenții.
Joi, în cadrul noii secții, a fost operat un copil de șanse ani și jumătate cu o malformație congenitală cardiacă.
AGERPRES/(AS-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu)
http://www1.agerpres.ro/sanatate/2014/03/06/sectie-de-angiologie-pediatrica-lansata-in-cadrul-centrului-de-excelenta-in-cardiologie-si-radiologie-interventionala-ares-16-55-41

X
Sună Mesaj