Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Investiție de 4,5 milioane de euro pentru sănătate

Spitalul Monza și Centrele de Excelență ARES au lansat rețeaua națională de clinici de cardiologie Ritmico. În urmatorii cinci ani vor fi investiti peste 4,5 milioane de euro în această rețea de clinici- butic, axată pe investigarea și diagnosticul afecțiunilor cardiovasculare.

Până la finalul anului 2023 vor fi înfiinţate cel puţin 30 de clinici în oraşe mici şi medii, unde accesul la investigaţii de specialitate este redus. Pentru anul în curs sunt în plan clinici la Giurgiu, Constanţa, Bucureşti, Focşani, Buzău, Piteşti. Urmează Brăila, Călăraşi şi alte oraşe care vor fi anunţate pe parcurs. Investiţia în fiecare clinică este de aproximativ 120-150.000 de euro.

Conceptul de clinică-butic reprezintă un spaţiu, în general de mici dimensiuni (aproximativ 2-3 cabinete), cu dotări de ultimă generaţie.  În aceste clinic sunt efectuate consultaţii şi investigaţii la standarde de excelenţă. La clinicile RITMICO va fi disponibilă gama completă de investigaţii pentru depistarea bolilor de inimă.

Listă investigații:

  • ecografie cardiacă
  • ecografie transesofagiană
  • ecografii doppler vasculare
  • arteriale şi carotidiene, electrocardiogramă
  • monitorizări holter EKG şi TA
  • teste de efort.

“Proiectul Ritmico a fost dezvoltat datorită unei nevoi reale a pacienţilor de a accesa servicii medicale de calitate, cât mai aproape de domiciliul acestora. Astfel, vor putea beneficia de toata gama de investigaţii cardiologice necesare pentru prevenţia şi tratarea afecţiunilor cardiovasculare. De asemenea, acest proiect face parte din strategia de dezvoltare naţională a Spitalului Monza din următorii ani. Prin acest proiect  ne propunem să fim mai aproape de pacienţii care solicită serviciile noastre.”, declară Luca Militello, directorul general al Spitalului Monza.

Investiţia în reţeaua de clinici Ritmico permite investigarea şi diagnosticarea afecţiunilor cardiovasculare în întreaga ţară. Acest pas este unul firesc pe care managementul Monza – ARES îl face în demersul tratamentului integrat al patologiilor cardiovasculare din România.

Sursa: capital.ro

X
Sună Mesaj