Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Click pentru Femei | Copiii cu malformaţii cardiace, trataţi fără operaţie

Evenimentul este o premieră pentru lumea medicală din regiune, fiind singura secţie specializată în tratarea minim invazivă a copiilor cu probleme cardiace congenitale precum şi cu probleme arteriovenoase.
În România se nasc anual peste 1000 de copii cu malformaţii congenitale cardiace, arată statisticile Ministerului Sănătăţii. În plus, aproximativ 15.000 de copii cu vârste până la 18 ani suferă de afecţiuni congenitale netratate. Astăzi, peste 70% dintre ei pot fi trataţi non-chirurgical, cu riscuri minime.
„Noua secţie propune o alternativă la chirurgia cardiacă traumatizantă, prin proceduri disponibile până de curând doar în străinătate, fără bisturiu, cu o rată de succes de 95% şi cu timp de recuperare de 24-48 de ore.”, spune Dr. Oren Iancovici, CEO Centrele de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie ARES.
Echipa formată din 4 medici se va ocupa de diagnosticarea, tratarea şi supervizarea recuperării copiilor. Specialiştii au în spate peste 4000 de proceduri endovasculare de corecţie a malformaţiilor congenitale cardiace şi arteriovenoase.
07 martie 2014 | Irina Groza
http://www.clickpentrufemei.ro/Copiii-cu-malformatii-cardiace-tratati-fara-operatie_0_12783.html

X
Sună Mesaj