Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Click pentru Femei | În România, 2 din 4 femei sunt diagnosticate zilnic cu fibrom uterin

În țara noastră, 2 din 4 femei cu vârsta cuprinsă între 21 și 45 de ani sunt diagnosticate zilnic cu fibrom uterin. Vestea bună este că această afecțiune poate fi tratată fără operație, însă doar 2% dintre paciente beneficiază de astfel de tratament.
Fibromul uterin este o tumoare benignă (necanceroasă) ce se dezvoltă în grosimea mușchiului uterin. Datorită noilor tehnologii, această afecțiune poate fi tratată minim invaziv. Embolizarea nu implică anestezie sau incizii. În plus, recuperarea este de câteva zile, spitalizarea – de 24 de ore, iar intervenția permite păstrarea intergrității anatomice și menținerea funcției reproducătoare a pacientei.
“Embolizarea presupue întreruperea cu sânge a fibroamelor prin metode ce țin de radiologia intervențională. Aceasta presupune injectarea de material emboligen în arterele ce asigură “hrănirea” cu sânge a fibroamelor”, explică Rareș Nechifor, medic primar radiolog , în cadrul Centrelor de Excelență ARES.
Pacienta care apelează la embolizare nu trebuie să depășească vârsta de 50 de ani, să nu se afle în perioada de menopauză și să nu fie însărcinată.
CITITI TOT ARTICOLUL AICI : http://www.clickpentrufemei.ro/In-romania-2-din-4-femei-sunt-diagnosticate-zilnic-cu-fibrom-uterin_0_13856.html

X
Sună Mesaj