Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Click pentru femei | Tratamentul medicamentos pe viaţă al fibrilației atriale poate fi de acum înlocuit

Peste 40% dintre oameni suferă de fibrilaţie atrială. Această afecțiune este principala cauză de accident vascular. Tratamentul medicamentos al acestor pacienți este pe viață, însă acum, poate fi înlocuit printr-o intervenție minim invazivă.
Aproape jumătate din din populaţia globală de peste 65 de ani a avut cel puţin un episod de fibrilaţie atrială de-a lungul vieţii.
“Un episod de fibrilaţie atrială poate dura de la câteva minute, la câteva ore, zile sau chiar săptămâni. Această se asociază cel mai frecvent cu bolile coronariere, hipertensiunea arterială şi afecţiunile tiroidiene”, a explicat dr. Dan Deleanu, Medic primar Cardiolog supraspecializat în cardiologie intervenţională, din cadrul Centrelor de Excelenţă ARES Bucureşti.
Efectele fibrilaţiei atriale asupra co
“Fibrilaţia atrială se caracterizează prin tendinţa sângelui de a stagna la nivelul inimii, ceea ce favorizează formarea cheaguri de sânge, locul predilect de formare fiind la nivelul urechiuşei stângi ( “extensie” a atriului stâng având şi denumirea de auricular atrială). Aceşti trombi pot migra în circulaţie, putând ajunge în orice vas şi producând consecinţe serioase (AVC, infarct miocardic, ischemie mezenterică, ischemie acută de membre). În acest context, persoanele cu fibrilaţie atrială necesită tratament anticoagulant pentru a preveni formarea trombilor, dar şi acest tratament implică riscuri de sângerare dacă nu se efectuează o monitorizare strictă a testelor de coagulare (ÎNR)”, a explicat dr. Deleanu.
Citeste articolul aici

X
Sună Mesaj