Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Click Sanatate | Fibrom uterin? Iată la ce opțiuni de tratament poți apela!

Tot mai des diagnosticat în rândul femeilor, fibromul uterin se numără printre afecțiunile femeiești. Specialiștii susțin că 2 din 4 femei, cu vârsta cuprinsă între 21 și 45 de ani sunt diagnosticate zilnic cu această problemă. Află din materialul nostru între ce variante de tratament poți alege!
Histerectomie vs. Miomectomie vs. Embolizare
Histerectomia reprezintă îndepărtarea pe cale chirurgicală a uterului, fapt ce exclude din start orice posibilitate de sarcină ulterioară a pacientei.
Miomectomia reprezintă înlăturarea chirurgicală a fibromului uterin cu menținerea uterului. Aceasta nu rezolvă însă cazurile de polifibromatoză, fiind imposibilă îndepărtarea tuturor fibroamelor simultan cu reconstruirea uterului astfel încât acesta să își păstreze fertilitatea. De asemenea, în cazul miomectomiei rata de recidivă este destul de mare – de 25-60%.
Embolizarea este terapia de primă intervenție in fibromatoză uterină deoarece: este minim invazivă, nu presupune anestezie sau incizii, implică o recuperare de câteva zile, o spitalizare de 24 de ore și, poate cel mai important aspect, păstrarea integrității anatomice și menținerea funcției reproducătoare.
9 din 10 femei corect informate asupra tuturor opțiunilor terapeutice disponibile optează pentru embolizare.
Ce înseamnă mai exact embolizarea fibromului uterin?
,,Embolizarea presupune întreruperea cu sânge a fibroamelor prin metode ce țin de radiologia intervențională. Aceasta presupune injectarea de material emboligen în arterele ce asigură <<hrănirea>> cu sânge a fibroamelor. Anestezia este doar locală și presupune injectare de soluție cu xilină la locul puncției. Astfel, pacienta poate pleca din spital în 24 de ore de la intervenție”, a explicat dr. Rareș Nechifor, medic primar radiolog cu competență în radiologie intervențională în cadrul Centrelor de Excelență ARES.
Ce condiții trebuie să întrunească pacientele care apelează la embolizare:

acestea nu trebuie să depășească 50 de ani, nu se află în menopauză, nu sunt însărcinate și uterul per ansamblu nu depășește 20 cm.
CITITI TOT ARTICOLUL AICI : http://www.clicksanatate.ro/Fibrom-uterin-iata-la-ce-optiuni-de-tratament-poti-apela_0_9636.html

X
Sună Mesaj