Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Consultații gratuite pentru femeile diagnosticate sau suspecte de fibrom uterin

Pacientele diagnosticate sau având suspiciune de fibrom uterin pot beneficia de consultații gratuite cu prilejul seminarului ”Terapia fibroamelor uterine”, care va avea loc joi, la Centrele de Excelență ARES.

Potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES, dr. Rareș Nechifor, acreditat în efectuarea trainingului procedurii de embolizare a fibroamelor uterine, va oferi pacientelor informații esențiale despre operația minim invazivă, fără recidivă, despre cauzele acestei afecțiuni și va interpreta gratuit ecografiile tuturor participantelor.

„Fibromul uterin reprezintă o afecțiune serioasă, care, în prezent, poate fi tratată minim invaziv, procedura de embolizare fiind o opțiune alternativă celei chirurgicale și se poate rezolva în doar 30 de minute. Ea constă în astuparea vaselor de sânge care alimentează fibroamele uterine. În urma procedurii de embolizare, fibroamele intră într-un proces de involuție, de resorbție, își reduc dimensiunile și simptomele dispar. De asemenea, nu există recidivă”, a explicat medicul Rareș Nechifor, potrivit comunicatului de presă.

Seminarul gratuit este parte a campaniei naționale ”Rămâi femeie! Spune Nu histerectomiei”.

La seminar pot participa 35 de paciente, cu diagnostic sau suspiciune de fibrom uterin. Înscrierile la acest eveniment se pot face la numărul 0745.355.437, în limita locurilor disponibile.

În prezent, în România, peste 50% dintre pacientele cu vârsta cuprinsă între 21 și 49 de ani sunt diagnosticate cu fibrom uterin. De asemenea, vârsta medie de fibrom simptomatic a scăzut la 32 — 35 de ani. Una dintre metodele eficiente de tratament în cazul fibroamelor uterine este reprezentată de procedura nechirurgicală de embolizare uterină, aceasta având o rată de succes intervențional de 98%.

 

AGERPRES/(AS — autor: Roberto Stan, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

X
Sună Mesaj