Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Cronica de Fălticeni |Prima sectie de cardiologie si radiologie interventionala din judet va fi inaugurata la Spitalul Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava

Vineri, 18 Ianuarie 2013, Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională Med New Life Bucureşti anunţă inaugurarea Centrului de Cardiologie şi Radiologie Intervenţională din Suceava, proiect în parteneriat public privat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava, realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava.

La eveniment vor fi prezente personalităţi din lumea medicală, şefi de secţie şi medici specialişti din Bucureşti, Buzău, Iaşi, Piatra Neamţ, Tîrgu Neamţ, Roman, Botoşani, Dorohoi, Câmpulung, Gura Humorului, Vatra Dornei, Rădăuţi, Fălticeni şi evident gazdele acestui eveniment, personalul medical şi administrativ de la Suceava. Cu o investiţie de peste 750.000 euro, Centrul medical Med New Life Bucureşti aduce la Suceava două angiografe Siemens AG Axiom Artis şi Siemens AG Coroskop, unul pentru proceduri de radiologie iar celălalt în exclusivitate pentru cardiologie intervenţională. Angiograful este un sistem complex cu ajutorul căruia se investighează starea vaselor de sânge pentru a determina cu acurateţe zonele de ischemie (întreruperea circulației sanguine într-un țesut sau organ) în vederea stabilirii unui diagnostic. Intervenţia se derulează într-o încăpere asemănătoare unei săli de operaţii.

Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională Med New Life Suceava vine în sprijinul pacienţilor suceveni şi din teritoriu cu un program de gardă 24 din 24 de ore.

Bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare pot respira uşuraţi. Infarctul miocardic acut cu supradenivelare de segment ST poate fi tratat prin PCI Primar la Suceava. Amplasarea centrului (etajul 2, deasupra computerului tomograf, nivel comun cu U.P.U.) îi ajută pe medici să intervină rapid în cazul pacienţilor cu infarct acut.

Trebuia pornit din start cu o echipă redutabilă de specialişti care să aibă experienţă şi care să ştie să exploateze acest aparat. Drept urmare au fost relocaţi de la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” din Iaşi Dr Roberto Haret, Cardiolog Intervenţionist iar de la Spitalul Universitar Bucureşti, Dr. Mihai Creteanu Jr., Radiolog Intervenţionist cărora li se alătură patru asistenţi medicali cu experienţă în blocul operator.

Formată din doctori renumiţi, cu o înaltă calificare medicală dobândită atât în România cât şi în străinătate, echipa Med New Life (Suceava si Bucureşti) aduce laolaltă unii dintre cei mai de seamă doctori din ţară, oameni de prestigiu ce garantează calitatea actului medical.

Cardiologia Intervenţionala este o simbioză între cardiologia clasică şi chirurgia cardiacă, cu beneficii imense pentru pacient. Asemenea cardiologiei intervenţionale şi radiologia intervenţionala reprezintă punctul de plecare în tratarea diferitelor afecţiuni vasculare sau tumorale si, totodată, cheia succesului unei interventii cu risc minim pentru pacient.

Fie ca este vorba de boală coronariană, o boală periferică ori afecţiuni ginecologice sau ale coloanei vertebrale, intervenţia în toate aceste cazuri o reprezintă de fapt o simplă puncţie. Pacientul se recuperează mult mai repede, riscul mortalităţii în cazul cateterismului cardiac fiind sub 0,5%. Embolizarea hemoragiei acute, tratamentul şi diagnosticarea afecţiunilor neurologice: angiografie cerebrală, nucleoplastie, vertebroplastie, embolizare MAV spinal, tratamentul şi diagnosticarea afecţiunilor determinate de disfuncţii vasculare, tratamentul unor afecţiuni ginecologice prin embolizarea fibroamelor uterine, toate se pot efectua acum la Suceava.

Cu siguranţă dezvoltarea acestei secţii reprezintă un plus de imagine pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava, un plus de încredere pentru locuitorii acestui judeţ şi o şansă la viaţă.

Mai mult decat atât, din 14 Octombrie 2012 (data primului infarct consemnat şi realizat cu succes) până în prezent Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională Med New Life Suceava numără 130 de cazuri (mai mult de jumătate au fost infarcte acute) printre pacienţii suceveni numărându-se şi pacienţi din oraşele Câmpulung, Gura Humorului, Fălticeni, Siret, Vatra Dornei, Botoşani, Dorohoi, Fălticeni, Rădăuţi, cu ale căror spitale s-a început deja o colaborare pe acest segment.
Med New Life este unul dintre cele mai importante centre private din România în domeniul Cardiologiei şi Radiologiei Intervenţionale. Încă din anul 2010, de la deschiderea primului Centru de Excelenţă (Bucureşti) Med New Life s-a remarcat pe piaţa serviciilor medicale prin oferirea unui act medical responsabil şi a unei alternative la ceea ce înseamnă medicina tradiţională, asigurând tratamente minim invazive în locul intervenţiilor clasice, uneori traumatizante pentru pacienţi.

Med New Life este primul Centru European de Excelenţă şi Trainning în Terapia Fibroamelor Uterine din Europa de Est, primul centru privat din Romania care tratează hipertensiunea arterială printr-o procedură revoluţionară, Denervarea Arterelor Renale (RDN) şi deţine prima secţie privată în Terapia Minim Invaziv a Malformaţiilor Congenitale Cardiace din România. Tot în cadrul Med New Life se tratează stenozele valvulare aortice prin implantarea de valvă aortică (TAVI). In 2012, Med New Life a fost primul centru privat din Europa care a montat noile stenturi revolutionare, stenturile bioresorbabile Abbott Absorb.

Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie medicii Med New Life oferă metode de diagnostic şi tratament unice, soluţionând astfel cazuri pe care medicina tradiţională le-ar fi tratat rigid, fără să ia în calcul nevoile şi confortul pacienţilor. Tehnicile operatorii minim invazive au numeroase avantaje pentru pacienţi: procedura este rapidă, cu disconfort minim, durata de spitalizare şi cea de recuperare sunt scurte, activitatea curentă poate fi reluată rapid după tratament. Intervenţia se efectuează, reamintim, cu anestezie locală, iar durerea postoperatorie este redusă.

Pacienţii cu afecţiuni ce necesită tratament în regim de urgenţă beneficiază de gratuitate, costurile intervenţiilor fiind decontate de către Spitalul Judeţean Suceava iar pacienţii suferind de boli cronice pot beneficia de servicii medicale contra-cost adresându-se fie prin intermediul medicului specialist, a medicului de familie, fie direct clinicii.

X
Sună Mesaj