Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Daily Business | ARES are un nou sediu in Bucuresti, dupa o investitie de 500.000 euro

Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala ARES anunta mutarea intr-un nou sediu in Bucuresti. Investitia totala in relocare s-a ridicat la 500.000 de euro, suma in care este inclusa si investitia in dotarea cu noi aparaturi.

 

Mutarea Centrelor ARES reprezinta o extindere dedicata zonelor de consultatii, operatii si spitalizare, pe o suprafata de 600 de mp, ce ofera o capacitate totala de spitalizare de 65 de pacienti/ zi. Sediul ARES se afla in incinta spitalului Ponderas, un centru medical multidisciplinar, cu o suprafata de 9.500 mp.

In plus, in urma relocarii si investitiei in aparatura de ultima generatie, ARES a devenit primul centru privat din Romania care functioneaza cu doua sisteme de angiografie in acelasi spatiu, astfel putand fi efectuate pana la 20 de angiografii zilnic.

“Odata cu relocarea, avem la dispozitie doua sali de angiografie, astfel incat putem dubla capacitatea de lucru, reducand timpii de asteptare de la internare si pana la finalizarea procedurii. De asemenea, avem un sistem de back-up permanent in cazul in care un sistem se defecteaza“, a declarat Iulian Plescan (foto), director operational Centrele de Excelenta ARES.

Mutarea in noul sediu marcheaza si debutul realizarii unor noi proceduri in Centrele ARES: MitraClip (tratamentul interventional al insuficientei mitrale) – ce va reprezenta o premiera in Romania si TAVI (implantarea percutana de aorta), o premiera in cadrul Centrelor ARES.

Tehnica MitraClip este minim invaziva, utila in cazul pacientilor selectionati in urma investigatiilor, si permite reducerea RM (regurgitarii mitrale) cauzata de bolile cardiace ischemice sau non-ischemice, de prolapsul de valva mitrala (PVM), sindromul Marfan sau de reumatismul articular. In acelasi timp, tehnica MitraClip imbunatateste functia cardiaca, scade complicatiile asociate si creste calitatea vietii.

TAVI este o procedura rezervata, in momentul de fata, celor mai bolnavi dintre pacientii cu stenoza aortica, ce nu pot beneficia de operatia pe cord din cauza riscului operator crescut. Prin aceasta procedura, care se realizeaza sub anestezie generala, valva este introdusa printr-un cateter (un tub de dimensiuni mici) la nivelul inimii.

ARES a deschis in 2010 Centrul de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Inteventionala Bucuresti.
Cititi mai multe aici: http://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/ares-are-un-nou-sediu-in-bucuresti-dupa-o-investitie-de-500-000-euro-105280/

X
Sună Mesaj