Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

DC NEWS | Revoluție în medicina românescă. Alternativă la chirurgia traumatizantă

Copiii din România care se nasc cu malformații congenitale cardiace au o șansă să ducă o viață mai bună datorită Centrelor de Excelență Ares care au deschis prima secție de angiologie pediatrică din Europa de Est. Vorbim despre o premieră înlumea medicala romaneasca, fiind singura secție care se ocupă de tratarea minim invazivă a copiilor cu probleme cardiace congenitale precum și cele arteriovenoase.
Revolutie in medicina traditionala romaneasca. Alternativa la chirurgia traditionala

Dr. Stefanita Dima_Dr.Rares Nechifor_Prof. Dr. Basil Thanopoulos_Dr. Dan Deleanu
În jur de 1000 de copii se nasc anual cu malformații congenitale cardiace. Dintre aceștia, 70% pot fi tratați non-chirurgical, prin intervenții nimim invazive.
“Bolile congenitale cardiace apar destul de frecvent. Unul din o mie de nou-născuți are o formă de boală congenitală mai gravă sau mai ușoară. Există cazuri în care copiii nu mai au nicio șansă de supraviețuire, dacă nu sunt operați imediat. Sunt situații în care copiii cu boli congenitale pot trăi luni de zile, uneori ani de zile, dar cu consecințe foarte dificile atât pentru ei, cât și pentru familile lor. O mare parte din această patologie poate fi rezolvată cu tehnici non-chirurgicale. În momentul de față, anumite boli pot fi tratate prin tehnici non-chirurgicale. Practic, copilul este internat astăzi în spital, iar a treia zi poate să se joace și să facă ce vrea”, a spus medicul Dan Deleanu într-o conferință de presă care a avut loc la centrul Ares.
De asemenea, doctorul Oren Ianvoci susține că această tehnică este extrem de importantă în sănătatea copiilor și trebuie menționat că nu se poate vorbi de riscuri: “Noua secție propune o alternativă la chirurgia cardiacă traumtizantă, prin proceduri disponibile până de curând în străinătate, fără bisturiu, cu o rată de succes de 95% și cu timp de recuperare de 24-48 de ore”.
Echipa secției de Angiologie Pediatrică Ares
Secția este condusă de Dr. Rareș Nechifor, iar din echipa de medici coordonată de către acesta, fac parte oameni cu foarte multă experiență în domeniu, precum Dr. Ștefăniță Dima, Prof. Dr. Basil Thanopoulos și Dr. Dan Deleanu.
http://www.dcnews.ro/2014/03/revolutie-medicina-romanesca/

X
Sună Mesaj