Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

DIGI 24 | Cum poate fi prevenit infarctul | Dr. Oren Iancovic

Obezitatea, fumatul, viaţa sedentară şi stresul ne pot slabi inima. De aceea, durerea în piept, transpiraţia, oboseala fără un motiv aparent sau somnul agitat, sunt semne pe care nu ar trebui să le ignorăm. Organismul nostru poate cere ajutor, din cauza unor afecţiuni ale inimii. Pot fi semnele care anunţă un preinfarct. Doctorul Oren Iancovici, medic specialist cardiolog, a explicat cauzele și indicațiile în cazul unei astfel de afecțiuni.

Infarctul este o definiție a oamenilor de rând, nu e o definiție medicală, definiția medicală este angină instabilă, explică medicul.
„Boala coronariană ischemică închide vasele, când vasele coronare respective sunt închise într-o porporție mai mare de 90%, inima doare”, spune doctorul Oren Iancovici, medic specialist cardiolog.
Cauzele acestei afecțiuni sunt obezitatea, fumatul, sedentarismul, dar și genetica.
„Cine știe că are angina stabilă, până să devină instabilă, se tratează cu medicamente și dacă angina este importantă, se face o investigație care se cheamă coronarografie”, afirmă medicul.
Aceasta este o „radiografie” a vaselor inimii.
Medicul recomandă sportul, timp de 30-40 de minute pe zi, în mod regulat, dar nu ca un efort fizic, să fie evitat fumatul, iar în cazul unui regim alimentar este important ca pacientul să nu mănânce sărat și alimente cu un nivel mare de grăsimi.Research si redactare a comunicatului de presa
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Sanatate/SANATATE++Cum+poate+fi+prevenit+infarctul

X
Sună Mesaj