Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

EVENIMENTUL ZILEI | PACIENTA IN VARSTA DE 3 ANI, OPERATA PE CORD FARA BISTURIU | PRIMA SECTIE DESTINATA MALFORMATIILOR CONGENITALE CARDIACE

Povestea Anastasiei, copilul operat pe cord FĂRĂ bisturiu în prima secție privată destinată malformațiilor congenitale cardiace

O fetiță de 3 ani, care s-a născut cu o malformație congenitală la inimă, a fost operată, astăzi, fără bisturiu în prima secție privată destinată malformațiilor cardiace din România.
Departamentul de cardiologie Med New Life din cadrul Delta Hospital a inaugurat, astăzi, prima secție privată din țară destinată tratării malformațiilor congenitale cardiace. De acum înainte, probleme precum defectul septal atrial, defectul septal ventricular, Foramen Ovale Patent vor fi tratate minim invaziv: vor fi astupate cu dispozitive speciale denumite Amplatzer.
Primul pacient al secției a fost o fetiță de 3 ani, care s-a născut cu un defect cardiac, care a fost „astupat” cu un dispozitiv special. Alți 2 pacienți adulți care suferă de Defect Septal Atrial/Ventricular au fost operați prin aceeași metodă

Adusă la spital cu răceală, depistată cu probleme cardiace
Părinții Anastasiei au aflat că fiica lor s-a născut cu o malformație la inimă în momentul în care a răcit la creșă, acum un an și jumătate. Medicii de la Institutul Fundeni au descoperit atunci că, de fapt, canalul atriovaentricular nu se închisese bine la naștere. „Problema la inimă o făcea să obosească și să răcească mai repede, iar, în timp, îi putea afecta mai multe organe, împiedicând-o să aibă o viață normală”, ne-a declarat tatăl Anastasiei.
În cazul Anastasiei, existau două soluții: operația pe cord deschis sau o operație laparoscopică, minim-invazivă, fără bisturiu, în urma căreia să se recupereze mai repede. În acest caz, canalul se poate închide prin interiorul vaselor de sânge și prin interiorul inimii, prin introducerea unui dispozitiv, fără a deschide cordul din afară.

O operație laparoscopică pe inimă- 6.000 de euro
Cum în spitalele de stat astfel de operații laparoscopice nu se fac, părinții au așteptat timp de un an și jumătate până să facă această intervenție în regim privat, iar, între timp, problema fetei s-a mai complicat. Intervenția salvatoare, care a durat o oră și jumătate, a fost efectuată cu succes, astăzi, la Spitalul Delta din București.
„Operația a fost extrem de scumpă-6.000 de euro, din care Casa de Asigurări nu a decontat nimic, însă am făcut eforturi ca să strângem acești bani și nu ne-am mai gândit la costuri. Suntem fericiți că a fost operată și că va fi un copil normal, chiar intenționăm, după ce își revine, să o înscriem la sporturile pe care nu le-a putut practica până acum- înot, tenis”, spune tatăl Anastasiei.
În cadrul primei secții private de acest gen din Romania, vor lucra în echipă 3 dintre cei mai de renume medici pe plan internațional: Prof. Dr. Avraham Lorber (Șeful Secției de Malformații Congenitale Med New Life ; Șeful Secției de cardiologie invazivă și intervențională pediatrică și adulți a Spitalului Rambam Medical Center Haifa-Israel), Dr. Dan Deleanu – medic cardiolog intervenționist (Șeful Secției de Cateterism Cardiac Institutul „Prof. Dr. C.C. Iliescu” ; Șeful Secției de Cateterism Cardiac Med New Life) și asist. univ. dr. Bogdan Popescu, medic cardiolog echocardiografie transesofagiana (Șef de lucrări cardiologie, UMF „Carol Davila” București).
CLICK AICI PENTRU A CITI TOT ARTICOLUL

X
Sună Mesaj