Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

EXPLORE MEDICINE TV | Premiera natională la Delta Hospital: operatie pe cord, printr-o intepatura in picior

Premieră în medicina românească la noua secție destinată Malformațiilor Congenitale Cardiace din cadrul Centrului Medical Med New Life – Delta Hospital. Este vorba despre o procedură minim invazivă, de implantare a unui dispozitiv printr-o înțepătură în picior care va ajuta la regenerarea inimii.

Pacienta este o fetiță în vârstă de 3 ani care suferea de Foramen Ovale Patent. Boala prespune existența unui mic orificiu între cordul drept și cel stâng, care împiedică buna funcționare a inimii și care poate produce mai târziu, netratată, accident vascular. Medicii au folosit în premieră națională o intervenție chirurgicală revoluționară: i-au introdus pacientei, printr-o înțepătură de la rădăcina piciorului, un dispozitiv „umbreluță”. Apoi, cu ajutorul unui catater au împins dispozitivul prin vasele de sânge, până ce a ajuns la orificiul de la inimă și l-a astupat. La numai o zi de la intervenția chirurgicală revoluționară, pacienta s-a simțit foarte bine, motiv pentru care a fost externată. Cu toate acestea, intervenția chirurgicală nu este decontată de CNAS și costă aproximativ 7.000 de euro.

Intervenția chirurgicală revoluționară din cadrul Delta Hospital a fost realizată de o echipă de medici de renume pe plan internațional. Este vorba despre Prof. Dr. Avraham Lorber – Șeful Secției de Malformații Congenitale Med New Life și Șeful Secției de cardiologie invazivă și intervențională pediatrică și adulți Spitalul Rambam Medical Center Haifa-Israel, Dr. Dan Deleanu – Medic cardiolog intervenționist și Șeful Secției de Cateterism Cardiac Institutul „Prof. Dr. C.C. Iliescu” și Șeful Secției de Cateterism Cardiac Med New Life și Asist. Univ. Dr. Bogdan Popescu – medic cardiolog ecocardiografie transesofagiană.
CLICK PENTRU A CITI ARTICOLUL

X
Sună Mesaj