Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

GARBO.RO | Fetita de 2 ani, cu o gaura de 10 mm in inima, operata cu succes!

Rebeca Nicole este o fetita de doar doi anisori, din comuna Valu lui Traian, Constanta, ce s-a nascut cu DSA – defect septal atrial, o malformatie congenitala cardiaca ce s-a rasfrant si asupra activitatii pulmonare. Pe scurt, aceasta fetita de doar doi ani s-a nascut cu o “gaura” de 10 mm in inima!
Comunicat de presa
Rebeca este unul dintre sutele de copii care se nasc anual in Romania cu aceasta malformatie. 10% dintre malformatiile congenitale cardiace la nivel mondial sunt Defecte Septale Atriale.
Pentru Rebeca sansa la o copilarie frumoasa si la o viata normala s-a ivit in momentul in care cazul ei a ajuns in atentia specialistilor Centrelor de Excelenta ARES. Intre timp parintii, dupa ce in tara au fost directionati catre chirurgia cardiovasculara, mult mai traumatizanta si invaziva pentru micuta, au cautat ajutor in afara, mai exact in Stuttgart, Germania. Aici s-au lovit de costurile uriase de tratament, aproximativ 20.000 euro dupa calculele acestora.
Cititi mai multe pe http://www.garbo.ro/articol/Familie/16213/fetita-de-2-ani-cu-o-gaura-de-10-mm-in-inima-operata-cu-succes.html#ixzz2yroaOkqH
Follow us: @GarboRo on Twitter | Garbo.ro on Facebook

 

X
Sună Mesaj