Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

HOFMED.RO | Conferinta – Antreprenoriat in servicii medicale de nisa – surse de finantare si modele de afaceri

Concluzia participantilor la primul eveniment dedicat medicilor-antreprenori din România, ”Antreprenoriat în servicii medicale de nisa – surse de finantare si modele de afaceri” a fost aceea ca sistemul medical românesc, ca structura si oferta, se îndreapta spre nisare, din ce în ce mai specializata si mai adaptata nevoilor concrete ale pacientilor.
Bucuresti, 19.06.2014 – Aflat în plina expansiune, marcat însa de o multitudine de probleme acute de rezolvat, sistemul medical românesc are nevoie de o componenta privata puternica. Fie ca alternative la exodul personalului sanitar, fie ca pepiniera de cadre medicale foarte bine pregatite, clinicile si centrele medicale private de nisa contribuie la cresterea calitatii serviciilor medicale si devin un competitor din ce în ce mai puternic al sistemul sanitar de stat, pe specialitatile respective.
Pentru a veni în întâmpinarea medicilor-antreprenori, BBEvents a organizat în data de 18 iunie conferinta “Antreprenoriat în servicii medicale de nisa – surse de finantare si modele de afaceri”, care a reunit fondatori si proprietari de afaceri în domeniul medical, top manageri de centre medicale, medici, studenti, bancheri, specialisti în comunicare si jurnalisti.

Iulian Plescan, de la Centrele de Excelenta ARES a explicat mai pe larg motivul acestui exod: ”În România este greu: nu avem dotari, salariile sunt mici, medicii ne pleaca. Sa plece! Acei tineri sa plece în strainatate, unde sunt centre super-specializate, unde se fac mii de proceduri! Sa fie platiti, sa obtina experienta si sa se întoarca în România, foarte important! În momentul acesta România nu poate oferi acest sprijin tânarului specialist, fost rezident. Pentru ca salariul este foarte mic si probabil ca dotarile nu îi sunt suficiente pentru a învata rapid. În 3 – 4 ani petrecuti în Franta sau Germania ar învata lucruri pe care aici le-ar invata în mult mai mult timp. Sau poate nu le-ar învata niciodata, pentru ca România nu este pregatita sa faca procedurile respective.”
Tot de la Iulian Plescan notam un aspect foarte important: medicii-antreprenori trebuie sa puna pe primul loc pacientul si calitatea actului medical: “Profitul companiei nu trebuie sa reprezinte un scop! Scopul este sa vindeci pacienti, profitul este întotdeauna un rezultat! Si el trebuie sa ramâna un rezultat la care nu trebuie sa te gândesti decât dupa ani si ani.”
cititi tot articolul aici: http://hofmed.ro/2014/06/conferinta-antreprenoriat-servicii-medicale-de-nisa-surse-de-finantare-si-modele-de-afaceri/

X
Sună Mesaj