Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

INFOPORTAL | Viitorul apartine serviciilor medicale de nisa!

Concluzia participantilor la primul eveniment dedicat medicilor-antreprenori din Romania, „Antreprenoriat in servicii medicale de nisa – surse de finantare si modele de afaceri” a fost aceea ca sistemul medical romanesc, ca structura si oferta, se indreapta spre nisare, din ce in ce mai specializata si mai adaptata nevoilor concrete ale pacientilor.
Bucuresti, 19.06.2014 – Aflat in plina expansiune, marcat insa de o multitudine de probleme acute de rezolvat, sistemul medical romanesc are nevoie de o componenta privata puternica. Fie ca alternative la exodul personalului sanitar, fie ca pepiniera de cadre medicale foarte bine pregatite, clinicile si centrele medicale private de nisa contribuie la cresterea calitatii serviciilor medicale si devin un competitor din ce in ce mai puternic al sistemul sanitar de stat, pe specialitatile respective.
Pentru a veni in intampinarea medicilor-antreprenori, BBEvents a organizat in data de 18 iunie conferinta „Antreprenoriat in servicii medicale de nisa – surse de finantare si modele de afaceri”, care a reunit fondatori si proprietari de afaceri in domeniul medical, top manageri de centre medicale, medici, studenti, bancheri, specialisti in comunicare si jurnalisti.

Iulian Plescan, de la Centrele de Excelenta ARES a explicat mai pe larg motivul acestui exod: „In Romania este greu: nu avem dotari, salariile sunt mici, medicii ne pleaca. Sa plece! Acei tineri sa plece in strainatate, unde sunt centre super-specializate, unde se fac mii de proceduri! Sa fie platiti, sa obtina experienta si sa se intoarca in Romania, foarte important! In momentul acesta Romania nu poate oferi acest sprijin tanarului specialist, fost rezident. Pentru ca salariul este foarte mic si probabil ca dotarile nu ii sunt suficiente pentru a invata rapid. In 3 – 4 ani petrecuti in Franta sau Germania ar invata lucruri pe care aici le-ar invata in mult mai mult timp. Sau poate nu le-ar invata niciodata, pentru ca Romania nu este pregatita sa faca procedurile respective.”
Tot de la Iulian Plescan notam un aspect foarte important: medicii-antreprenori trebuie sa puna pe primul loc pacientul si calitatea actului medical: „Profitul companiei nu trebuie sa reprezinte un scop! Scopul este sa vindeci pacienti, profitul este intotdeauna un rezultat! Si el trebuie sa ramana un rezultat la care nu trebuie sa te gandesti decat dupa ani si ani.”
CITITI TOT ARTICOLUL AICI : http://www.infoportal.md/presa/3228941

X
Sună Mesaj