Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Kanal D | Draga Mea Prietena | Campania Ramai Femeie! Campania Ramai Femeie Spune NU Histerectomiei | Dr. Rares Nechifor | Raluca Lazarut

Dr. Rares Nechifor – medic primar radiolog interventionist este invitat impreuna cu prezentatoarea tv Raluca Lazarut la emisiunea „Draga Mea Prietena” de la Kanal D pentru a discuta despre campania Med New Life – „Ramai Femeie! Spune NU Histerectomiei!”
„Peste 40% dintre femeile cu varsta peste 35 de ani au fibroame uterine”
Un studiu facut recent atesta faptul ca pana la varsta de 60 de ani 1 din 3 femei va ajunge sa faca histerectomie. Imediat dupa ce am citit aceasta fraza intr-o revista de sanatate, m-am gandit la mama.
Histerectomia este de fapt extirparea partiala sau totala a uterului, o operatie cumplita ce lasa urme adanci nu doar la exterior, ci si in interior, in psihicul si in viata femeilor. Nici eu, nici mama si nicio alta femeie dn lume nu-si doreste acest lucru.
In Romania insa, histerectomia este aleasa ca varianta de prima intentie in tratamentul fibromului uterin. Multe femei aleg astfel, in necunostinta de cauza, sa se lase mutilate ireversibil.
Campania de informare pe care o sustin, numita simplu “Ramai femeie! Spune NU histerectomiei.” se adreseaza femeilor si isi propune sa prezinte o alta cale de a trata fibroamele uterine, alta decat cea unanim acceptata. Prin aceasta campanie vrem sa oferim femeilor din Romania posibilitatea de a fi informate despre sanatatea lor, si de a alege sa ramana intregi fizic si psihic.

X
Sună Mesaj