Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

MEDIPEDIA | Viitorul apartine serviciilor medicale de nisa

Aflat în plină expansiune, marcat însă de o multitudine de probleme acute de rezolvat, sistemul medical românesc are nevoie de o componentă privată puternică. Fie ca alternative la exodul personalului sanitar, fie ca pepinieră de cadre medicale foarte bine pregătite, clinicile și centrele medicale private de nișă contribuie la creșterea calității serviciilor medicale și devin un competitor din ce în ce mai puternic al sistemul sanitar de stat, pe specialitățile respective.

Pentru a veni în întâmpinarea medicilor-antreprenori, BBEvents a organizat în data de 18 iunie conferința “Antreprenoriat în servicii medicale de nișă – surse de finanțare și modele de afaceri”, care a reunit fondatori si proprietari de afaceri în domeniul medical, top manageri de centre medicale, medici, studenți, bancheri, specialiști în comunicare și jurnaliști.
Partenerii evenimentului au fost Băncii Transilvania Divizia pentru Medici, Unicredit Leasing IFN, Kiwi Finance, cel mai mare broker de credite din România, Cleantech Romania și agenția media Cogep.
Conferința a fost deschisă de Peter Barta – CEO Fundaţia Post Privatizare, antreprenor și expert în mentoring și comunicare antreprenorială, alături de fondatorii a trei clinici medicale de nișă – trei modele de business și, totodată, trei viziuni și stiluri antreprenoriale:
Bogdan Stoian – General Manager Spitalul GynecoLand, Iulian Pleșcan – Manager Operational Centrele de Excelenta în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES, Dr. Claudia Elena Teodorescu – fondator și owner Donna Medical Center.

Iulian Pleșcan, de la Centrele de Excelenta ARES a explicat mai pe larg motivul acestui exod: ”În România este greu: nu avem dotări, salariile sunt mici, medicii ne pleacă. Să plece! Acei tineri să plece în străinătate, unde sunt centre super-specializate, unde se fac mii de proceduri! Să fie plătiți, să obțină experiență și să se întoarcă în România, foarte important! În momentul acesta România nu poate oferi acest sprijin tânărului specialist, fost rezident. Pentru că salariul este foarte mic și probabil că dotările nu îi sunt suficiente pentru a învăța rapid. În 3 – 4 ani petrecuți în Franța sau Germania ar învăța lucruri pe care aici le-ar invata în mult mai mult timp. Sau poate nu le-ar învăța niciodată, pentru că România nu este pregatită să facă procedurile respective.”
Tot de la Iulian Pleșcan notăm un aspect foarte important: medicii-antreprenori trebuie să pună pe primul loc pacientul și calitatea actului medical: “Profitul companiei nu trebuie să reprezinte un scop! Scopul este să vindeci pacienți, profitul este întotdeauna un rezultat! Și el trebuie să rămână un rezultat la care nu trebuie să te gândești decât după ani și ani.”
Al doilea panel a vizat soluțiile de finanțare care pot fi oferite pentru un astfel de business și au participat: Andrei Baican – Director Divizia pentru Medici a Băncii Transilvania, Anca Bidian – CEO Kiwi Finance , Dr. Adriana Nae – Senior Relationship Manager UniCredit Leasing și Gabriela Soare – expert accesare fonduri structurale. Au fost acoperite astfel trei surse diferite de finanțare – creditul bancar oferit de o bancă ce a considerat că este necesară o divizie specializată pentru a acoperi domeniul medical, o companie de leasing care oferă soluții adaptate segmentului medical, precum și fondurile europene, în cadrul cărora vor fi deschise noi linii destinate special acestui sector.
CITITI TOT ARTICOLUL AICI : http://www.medipedia.ro/Articole/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/33300/Viitorul-apartine-serviciilor-medicale-nia.aspx

X
Sună Mesaj