Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Realitatea TV | Un nou centru de cardiologie şi radiologie inaugurat la Suceava

Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională Med New Life Bucureşti anunţă inaugurarea Centrului de Cardiologie şi Radiologie Intervenţională din Suceava, proiect în parteneriat public privat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava, realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava.
e întâmplă în România de azi, când Ministerul Sănătăţii taie accesul unităţilor private la finanţarea de stat: un centru medical particular investeşte într-un spital de stat, pe baza unui parteneriat public-privat.
Cu o investiţie de peste 750.000 euro, Centrul medical Med New Life Bucureşti aduce la Suceava două angiografe Siemens AG Axiom Artis şi Siemens AG Coroskop, unul pentru proceduri de radiologie, iar celălalt în exclusivitate pentru cardiologie intervenţională.
Angiograful este un sistem complex cu ajutorul căruia se investighează starea vaselor de sânge pentru a determina cu acurateţe zonele de ischemie (întreruperea circulației sanguine într-un țesut sau organ) în vederea stabilirii unui diagnostic. Intervenţia se derulează într-o încăpere asemănătoare unei săli de operaţii. Prin intermediul unui cateter (tubuleţ de diametrul unui spagheti) introdus în artera femurală se injectează o substanţă de contrast la nivelul vaselor care urmează a fi investigate. Pe lângă diagnosticul care se realizează în urma acestei intervenţii, se poate face şi un tratament endovascular al unor afecţiuni precum tumorile hepatice, hemoragiile digestive, dilatările unor stenoze aparţinând arterelor periferice (la membrele superioare şi inferioare- piciorul diabetic), dar şi viscerale (precum cele renale) sau artere coronare care vascularizează inima. Aceste intervenţii se numesc angioplastii şi pot fi completate de inserţia unui stent. Procedura este minim invaziva, sub anestezie locală, iar incizia măsoară 4-5 mm şi nu necesită sutură. În plus, Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională Med New Life Suceava vine în sprijinul pacienţilor suceveni şi din teritoriu cu un program de gardă 24 din 24 de ore.
Pacienţii cu afecţiuni ce necesită tratament în regim de urgenţă beneficiază de gratuitate, costurile intervenţiilor fiind decontate de către Spitalul Judeţean Suceava iar pacienţii suferind de boli cronice pot beneficia de servicii medicale contra-cost adresându-se fie prin intermediul medicului specialist, a medicului de familie, fie direct clinicii.
Cardiologia Intervenţionala este o simbioză între cardiologia clasică şi chirurgia cardiacă, cu beneficii imense pentru pacient. Asemenea cardiologiei intervenţionale şi radiologia intervenţionala reprezintă punctul de plecare în tratarea diferitelor afecţiuni vasculare sau tumorale si, totodată, cheia succesului unei interventii cu risc minim pentru pacient. Fie ca este vorba de boală coronariană, o boală periferică ori afecţiuni ginecologice sau ale coloanei vertebrale, intervenţia în toate aceste cazuri o reprezintă de fapt o simplă puncţie. Pacientul se recuperează mult mai repede, riscul mortalităţii în cazul cateterismului cardiac fiind sub 0,5%. Embolizarea hemoragiei acute, tratamentul şi diagnosticarea afecţiunilor neurologice: angiografie cerebrală, nucleoplastie, vertebroplastie, embolizare MAV spinal, tratamentul şi diagnosticarea afecţiunilor determinate de disfuncţii vasculare, tratamentul unor afecţiuni ginecologice prin embolizarea fibroamelor uterine, toate se pot efectua acum la Suceava.
Med New Life este unul dintre cele mai importante centre private din România în domeniul Cardiologiei şi Radiologiei Intervenţionale. Încă din anul 2010, de la deschiderea primului Centru de Excelenţă (Bucureşti) Med New Life s-a remarcat pe piaţa serviciilor medicale prin oferirea unui act medical responsabil şi a unei alternative la ceea ce înseamnă medicina tradiţională, asigurând tratamente minim invazive în locul intervenţiilor clasice, uneori traumatizante pentru pacienţi. Med New Life este primul Centru European de Excelenţă şi Trainning în Terapia Fibroamelor Uterine din Europa de Est, primul centru privat din Romania care tratează hipertensiunea arterială printr-o procedură revoluţionară, Denervarea Arterelor Renale (RDN) şi deţine prima secţie privată în Terapia Minim Invaziv a Malformaţiilor Congenitale Cardiace din România. Tot în cadrul Med New Life se tratează stenozele valvulare aortice prin implantarea de valvă aortică (TAVI). In 2012, Med New Life a fost primul centru privat din Europa care a montat noile stenturi revolutionare, stenturile bioresorbabile Abbott Absorb.
Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie medicii Med New Life oferă metode de diagnostic şi tratament unice, soluţionând astfel cazuri pe care medicina tradiţională le-ar fi tratat rigid, fără să ia în calcul nevoile şi confortul pacienţilor. Tehnicile operatorii minim invazive au numeroase avantaje pentru pacienţi: procedura este rapidă, cu disconfort minim, durata de spitalizare şi cea de recuperare sunt scurte, activitatea curentă poate fi reluată rapid după tratament. Intervenţia se efectuează, reamintim, cu anestezie locală, iar durerea postoperatorie este redusă.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/un-nou-centru-de-cardiologie-si-radiologie-inaugurat-la-suceava_1093934.html#ixzz2ILW9oeMZ

X
Sună Mesaj