Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

SANATATEA BUZOIANA | Med New Life a realizat o premiera medicala: implantarea primului stent resorbabil

Pacientii cu leziuni coronariene vor beneficia de noua tehnica medicala, lansata la sfarsitul saptamanii trecute la Viena, potrivit dr. Dan Deleanu, coordonatorul echipei care a realizat interventia.
Ieri, in cadrul Centrului de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala Med New Life (MNL), care functioneaza in incinta Delta Hospital din Bucuresti, s-a realizat o noua premiera medicala nationala: a avut loc implantarea primului stent resorbabil, utilizat pentru pacientii cu leziuni coronariene, se precizeaza intr-un comunicat de presa al clinicii medicale..

Interventia, care a durat mai putin de o ora si care costa aproximativ 4.000 de euro, a marcat un nou succes al retelei medicale private Med New Life.

Dr. Dan Deleanu, coordonator Cardiologie Interventionala Med New Life si sef al Sectiei de Cateterism Cardiac din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, a declarat ca este vorba despre un stent special, bioresorbabil, utilizat pentru pacientii cu leziuni coronariene, care a fost lansat la sfarsitul saptamanii trecute la Viena, mentionand ca mai mult de o treime dintre cei cu astfel de afectiuni necesita implant de stent.

Media europeana este de 2.000 de cazuri la un milion de locuitori. In Romania se fac 500 de cazuri la un milion de locuitori. Este vorba de stenturi totale clasice. Acest nou tip de stent este indicat mai mult la tineri cu leziuni coronariene care, avand in vedere ca stentul se resoarbe, nu mai au nevoie sa mai ia medicatia dupa interventie. Vasul revine la forma normala, exista vasoconstrictie, vasodilatatie, spre deosebire de stenturile de pana acum metalice, care tin ca o armatura vasul. Nu e o limita de varsta, poate fi utilizat si la persoane varstnice, dar daca sunt leziuni foarte calcifiate nu este indicat. Dupa primele sase luni incepe resorbtia, care dureaza pana la doi ani. Este o revolutie in cardiologia interventionala, asteptata de multi ani”, a declarat dr. Dan Deleanu, seful echipei care a realizat premiera medicala de la Med New Life.

Medicul a mai aratat ca prin implantarea stenturilor, metoda care se folosea pana acum, pacientii prezentau un risc de aproximativ 25% sa faca complicatii in plus trebuie sa urmeze si un tratament medicamentos antiplachetar, in timp ce noua metoda reduce riscurile, iar interventia se face cu anestezie locala, dureaza efectiv 35-45 de minute si pacientul poate sa plece acasa a doua sau a treia zi.

Pacientul care a fost supus interventiei are 56 de ani si provine dintr-o familie cu istoric de boli cardiovasculare. A refuzat sa faca o interventie clasica, iar acum a acceptat sa i se implanteze acest stent bioabsorbabil.

CLICK AICI PENTRU A CITI ARTICOLUL

X
Sună Mesaj