Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

tvr.ro | Românii, pe locul al treilea la consumul de alcool în Europa. Aceste băuturi duc la suferințe cardiace, avertizează medicii

Românilor le place să consume alcool. Chiar prea mult, iar asta se vede şi în numărul mare al celor care ajung la urgenţă cu intoxicaţii sau în comă după ce au băut. Cercetările recente arată că inclusiv cei care beau rar, dar cantităţi mari de alcool, ajung la suferinţe cardiace. Iar jumătate din băuturile alcoolice consumate de români sunt de proastă calitate.

Românii consumă, în medie, 14 litri de alcool pur pe an. Ocupăm astfel locul al treilea într-un clasament european. Asta în condiţiile în care peste 3 milioane de consumatori de băuturi alcoolice sunt înrăiţi.

Medicii susțin că și substanțele pe care le conține alcoolul de slabă calitate duc la îmbolnăvirea inimii. Acest lucru este demonstrat şi de un studiu recent al cercetătorilor din Marea Britanie.

Sunt lucruri pe care le ignoră cei care mărturisesc că beau câteva păhărele zilnic. Şi se declară perfect sănătoși.

Multe dintre aceste cazuri ajung în secţiile de Toxicolgie din spitalele de urgență.

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că excesul de alcool omoară mai mulți oameni decât SIDA și tuberculoza la un loc.

X
Sună Mesaj