Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Ziarul Adevarul | Dr. Stefanut Dima | Anevrism celebral inoperabil, vindecat prin montarea unui stent de ultimă generaţie |

O noua procedura revolutionara a avut loc ieri la Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala ARES. O femeie in varsta de 59 de ani, diagnosticata cu anevrism celebral, a fost operata cu succes, corectandu-i-se afectiunea prin montarea stentului FLOW MODULATION DEVICE. Procedura minim invaziva realizata reprezinta o interventie de ultima ora in Romania.
Pacienta avea un anevrism de segment cavernos pe artera carotida interna dreapta (neoperabila prin tehnici chirurgicale clasice), iar noi am montat un stent de tip flow diverter cu ajutorul caruia am deviat fluxul de sange din interiorul anevrismului (sacului anevrismal) in artera carotida interna. Procedura a decurs fara niciun fel de incidente, iar pacienta va fi externata in 24 de ore. Procedura este permanenta, are o medicatie stabilita pentru urmatoarele trei luni si vom efectua un control post interventiei la finalul tratamentului. Stentul este de generatia a 3-a si este realizat de o companie germana, reprezentand ultima tehnologie in acest domeniu la nivel mondial.” a spus Dr. Stefanita Dima, medic primar radiolog la Centrele de Excelenta ARES, acesta fiind si primul medic din Romania cu o diploma europeana in neuroradiologie interventionala.
Procedura de corectare a anevrismului cerebral prin montarea stentului FLOW MODULATION DEVICE are loc sub anestezie generala. Dupa ce anestezia se efectueaza, se realizeaza o mica incizie la nivel inghinal pentru a vizualiza artera femurala in care se va introduce o teaca arteriala care are forma unui tub subtire deplastic. Ulterior, se administreaza heparina (un medicament care previne formarea cheagurilor de sange in timpul interventiei). In teaca arteriala se introduce un cateter, iar pe acesta un microcateter prin care este livrat stentul cu ajutorul caruia se va redirectiona fluxul sangvin astfel incat circulatia sa aiba loc printr-un circuit corect, eliminandu-se astfel riscul ruperii anevrismului cerebral.
Procedura a fost efectuata in cadrul departamentului de Neuroradiologie Interventionala din cadrul Centrelor ARES Bucuresti si a durat 2 ore.
Avantajele acestei tehnici sunt: reduce riscul de ruptura si reduce simptomatologia, nu necesita craniotomie ( incizie la nivelul craniului), poate reduce dimensiunile unui anevrism considerat anterior inoperabil, este un tratament minim invaziv, cu recuperare si spitalizare scurte. Procedura minim invaziva, in cazul acestei paciente, era singura metoda terapeutica disponibila, afectiunea nefiind eligibila pentru o interventie prin tehnici chirurgicale clasice.
———————————————-
Centrele ARES
Inca din anul 2010, prin deschiderea primului Centru de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Inteventionala Bucuresti, ARES s-a remarcat pe piata serviciilor medicale prin oferirea unui act medical responsabil si a unei alternative in ceea ce inseamna medicina traditionala, asigurand tratamente minim invazive in locul tratamentelor clasice. Formata din doctori renumiti, cu o inalta calificare medicala, dobandita atat in Romania, cat si in strainatate, echipa medicala ARES colaboreaza cu cadre medicale prestigioase din tara si din afara, ce garanteaza calitatea actului medical.

X
Sună Mesaj