Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

ZIARUL EVENIMENTUL | Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională a salvat zeci de vieţi

* cazurile urgente sunt tratate gratuit, costurile fiind decontate de spital
De la începutul iernii, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” funcţionează Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională Med New Life, iar de atunci şi până la 31 decembrie au fost rezolvate 125 de cazuri, din care peste jumătate au fost infarcte acute. Potrivit informaţiilor directorului de marketing şi relaţii publice Carmen Sveduneac, de la începutul lui 2013 alţi 6 pacienţi au beneficiat de serviciile centrului. „Este un beneficiu pentru Suceava acest centru, mai ales că avem sprijinul Spitalului Judeţean, care decontează pacienţii acuţi, pacienţi care până acum trebuiau să meargă la Iaşi pentru astfel de intervenţii. Centrul vine în sprijinul pacienţilor din Suceava şi din teritoriu – Rădăuţi, Vatra Dornei, Gura Humorului, Câmpulung, Siret –, dar şi din judeţul Botoşani”, ne-a precizat Carmen Sveduneac.

Deziderat mai vechi al conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă, Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională Med New Life a fost deschis cu sprijinul acestuia şi al Consiliului Judeţean, în spaţiul pus la dispoziţie în spital, la etajul II, funcţionând cu un program de gardă 24 din 24 de ore şi cu aparatură foarte performantă. Acolo există două angiografe, unul destinat pentru proceduri de radiologie, iar celălalt, în exclusivitate, pentru cardiologie intervenţională. Acesta din urmă este foarte util pentru diagnosticarea şi tratamentul afecţiunilor inimii, tratamentul şi diagnosticarea afecţiunilor determinate de disfuncţii vasculare, precum şi tratamentul unor afecţiuni ginecologice prin embolizarea fibroamelor uterine etc., prin care se evită histerectomia, au informat reprezentanţii centrului.

Echipa medicală este formată din medici „cu o înaltă calificare medicală dobândită atât în România, cât şi în străinătate”. Astfel, dr. Roberto Haret, specialist în cardiologie intervenţională a fost relocat la spitalul sucevean de la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” din Iaşi, iar dr. Mihai Creţeanu jr., care realizează intervenţiile ce ţin de neurologie, neurochirurgie şi din sfera ginecologie, vine de la Spitalul Universitar Bucureşti. Ei lucrează împreună cu 4 asistenţi medicali.

Pacienţii cu afecţiuni ce necesită tratament în regim de urgenţă beneficiază de gratuitate, costurile intervenţiilor fiind decontate de Spitalul Judeţean. Pacienţii care suferă de boli cronice pot beneficia de servicii medicale contra cost, preţurile intervenţiilor oscilând de la 2.500 la 32.000 lei. Ei se pot adresa centrului fie prin intermediul medicului specialist ori a medicului de familie, fie direct clinicii. „Med New Life este unul dintre cele mai importante centre private din România în domeniul cardiologiei şi radiologiei intervenţionale. Încă din anul 2010, de la deschiderea primului centru de excelenţă (Bucureşti), Med New Life s-a remarcat pe piaţa serviciilor medicale prin oferirea unui act medical responsabil şi a unei alternative la ceea ce înseamnă medicina tradiţională, asigurând tratamente minim invazive în locul intervenţiilor clasice, uneori traumatizante pentru pacienţi. Med New Life este primul centru european de excelenţă şi training în terapia fibroamelor uterine din Europa de Est, primul centru privat din lume care tratează hipertensiunea arterială printr-o procedură revoluţionară, denervarea arterelor renale (RDN) şi deţine prima secţie privată în terapia minim invazivă a malformaţiilor congenitale cardiace din România. Tot în cadrul Med New Life se tratează stenozele valvulare aortice prin implantarea de valvă aortică (TAVI)”, a mai precizat Carmen Sveduneac.

Potrivit specialiştilor în radiologie intervenţională, tehnicile operatorii minim invazive au numeroase avantaje pentru pacienţi, procedura fiind rapidă, cu disconfort minim, iar durata de spitalizare şi cea de recuperare sunt scurte, pacienţii putând să-şi reia activitatea curentă rapid după tratament.
CLICK PENTRU A CITI ARTICOLUL

X
Sună Mesaj