Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Ziarulevenimentul.ro | O fetiţă de 8 ani cu o gravă malformaţie are nevoie de 7.500 euro pentru implantarea unui dispozitiv prin tehnici endovasculare

O fetiţă de 8 ani cu o gravă malformaţie are nevoie de 7.500 euro pentru implantarea unui dispozitiv prin tehnici endovasculare .

Claudia Iacobeţ, o fetiţă de 8 ani, elevă la Şcoala Generală nr.3 din Suceava, clasa a II-a E, a fost diagnosticată în urmă cu 3 luni, cu „persistenţă de canal atrial”, o malformaţie congenitală severă, care îi pune viaţa în pericol.

Cum a apărut problema?

Copila s-a născut cu această afecţiune. Potrivit specialiştilor, în timpul vieţii intrauterine, fătul primeşte oxigen de la mamă prin circulaţia placentară. Sângele este deviat în circulaţia mare printr-o arteră care face legătura între artera pulmonară stânga şi aortă, numită canal arterial. După naştere, prima respiraţie a nou-născutului determină modificări la nivelul plămânilor şi a inimii, iar canalul arterial se închide în mod natural, prin formarea unui ţesut cicatriceal. În cazul în care, datorită anumitor factori, canalul arterial nu se închide, sângele poate trece din circulaţia sistemică în circulaţia pulmonară, iar această condiţie se numeşte „persistenţă de canal atrial”. Consecinţa acestei malformaţii este apariţia unor modificări ireversibile la nivelul structurii şi funcţionării inimii, modificări care scurtează considerabil durata vieţii pacientului, ducând la moarte prematură prin insuficienţă cardiacă.

Apel către oamenii cu suflet mare

În cazul Claudiei, medicii spun că metoda cea mai sigură de tratament este implantarea unui dispozitiv „umbreluţă” prin tehnici endovasculare, procedură care se efectuează în cadrul Centrelor de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională ARES. Claudia are nevoie urgentă de această procedură, pentru a trăi. Costul acestei intervenţii este de 7.500 euro, sumă pe care familia sa nu o poate suporta. Astfel a fost luată decizia deschiderii a două conturi, în lei şi euro, conturi în care persoanele dornice să o ajute pe fetiţă, să poată dona. (Irina Bucşinescu)

Conturile s-au deschis la BRD, pe numele mamei HODEL ANA MARIA

RO27BRDE340SV49933223400 pentru donaţii în lei

RO34BRDE340SV49947633400 pentru donaţii în euro

SWIFT CODE BRDEROBU

CITITI ARTICOLUL AICI : http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/ajutor-pentru-claudia–112408.html

X
Sună Mesaj