Centers of Excellence in Interventional Cardiology and Radiology

Ask the doctor

Use the form below to ask your questions of medical specialists, and in the shortest possible time one of our specialists will answer.

Please enter a valid e-mail address to confirm receipt of response.

 • medicamente
  03 noiembrie, 2019

  Buna ziua Am fost la un control la un cardiolog la Iasi. Pentru arteroscleroza reteta, tromex 75mg , una pe zi dimineata.Cat timp sa iau? Doctorul zice -a la long-intelegand eu ca trebuie sa-l iau pe o durata lunga de timp. Precizez ca nu am facut accident vascular , nici infarct .L-am luat de cateva luni, cu o pauza de o saptamana pentru endoscopie .Intrebarea este : trebuie sa-l iau non stop cat traiesc , sau trebuie sa mai fac pauze , si cat de scurte. Pentru acufene, iau tanakan 40 mg de trei ori pe zi . Dimineata deci iau tanakan si trombex, la pranz si seara tanakan , la masa. Ce sfaturi imi dati ?

  Medic advice:
  Buna ziua, este foarte important să țineți legătura cu medicul dumneavoastră curant atunci când nu sunteți lămurit în privința tratamentului. Ateroscleroza este o afecțiune care odată instalată este ireversibilă și necesită supraveghere medicală permanentă (pe tot parcursul vieții, controale regulate, investigații, tratament). Asta înseamnă că va trebui să vă protejați întreaga viața pentru a nu suferi complicațiile acestei afecțiuni. Ateroscleroza este o afecțiune a pereților vaselor sangvine care, în timp, conduce la reducerea diametrului vasului de sânge (prin formarea de plăci ateromatoase ce conțin colesterol, calciu, material lipidic și lipofage) până la înfundarea acestuia. În urma acestor depuneri, pot apărea complicații precum: angina pectoralaă, infarctul miocardic, accidentul cerebral, cardiopatia ischemică, nu numai la nivelul inimii, cât și al creierului, extremităților și al organelor. Pacienților diagnosticați cu aterosclerozp, le se va recomanda în primul rând să abordeze un stil de viață sănătos ce implică dieta alimentară (consumarea de legume, fructe, produse fără grăsimi, pește, folosirea în gătit a uleiurilor vegetale, etc), menținerea sub control a greutății corporale, activitatea fizică, gestionarea stresului și dacă este cazul, renunțarea la fumat. Abordând un stil de viață sănătos, reducem factorii de risc modificabili ai bolii ateromatoase. Sfatul nostru este să vă adresați medicului dumneavoastră pentru a vă explica schema tratamentului recomandat. Acesta vă cunoaște starea de sănătate și afecțiunile de care suferiți și vă poate da un răspuns obiectiv cu privire la tratamentul dumneavoastră. Vă dorim multă sănătate!

 • Sinus maxilar
  02 noiembrie, 2019

  Acum un an a fost facuta o operatie a sinusului maxilar prin metoda Cardwell.De 2 zile simt o durere intense a sinusului , pe partea operata , ca o senzatie de usturime.Fac febra slaba seara 37.9 38, mi s a umflat umpic fata in zona ochiului si obrazul.Spitalul din Londra , mi a spus ca posibil sa fie o blocare a mucoasei ducand la inflamatie, si mi a prescris antibiotic , fara analize, consult rmn sau alte analize, tratamentul a fost dat doar prin palparea zonei. Intrebarea mea este daca exista alte cauze alte acestei inflamatii sau trebuie facute analizee amanuntite ?

  Medic advice:
  Bună ziua, vă rugăm să vă adresați unui medic de specialitate pentrua vi se efectua investigațiile necesare și tratamentul corespunzator. Multă sănătate!

 • EKG
  02 noiembrie, 2019

  Buna dimineata, Ieri,din cauza ca ma durea in piept si aveam puls în repaus 105 bpm, am ales sa fac un ekg. Doamna care mi l.a facut nu este medic cardiolog. A zis ca a iesit ok,dar, se vede o ischemie, ca si cum inima nu a fost oxigenata suficient la un moment dat,dar ca nu am suferit nici un infarct. Mentionez ca am 34 de ani si ultimul control la cardiolog a fost anul acesta în luna mai; atunci si ekg si ecografia cardiacă au iesit ok. Ma interesa din ce cauza nu s.a oxigenat suficient,sau ce consecinte poate avea lucrul acesta? V.as fi atasat poza de aseara dar nu am cum. Multumesc.

  Medic advice:
  Bună dimineața, vă așteptîm la o consultație completă pentru a vă da un răspuns medical corect. Vă puteți programa la numărul de telefon 031 9300. Multă sănătate!

 • Fibrom intramural
  31 octombrie, 2019

  Buna ziua cit de mare tb sa fie fimbromu ca sa pot face imbolizare.

  Medic advice:
  Bună ziua, pentru a primi indicația de embolizare este necesar să studiem raportul medical al ultimei ecografii( și aceasta nu trebuie să fie mai veche de trei luni). Pe lângă dimensiunea fibromului contează și unde este sau sunt ele poziționate (dacă sunt mai multe). Pentru a primi informații corecte, una dintre reprezentantele noastre medicale va lua legătura cu dumneavoastră. Multă sănătate!

 • Tahicardie
  30 octombrie, 2019

  Bună seara. As avea câteva întrebări legate de o afecțiune cu care am fost diagnosticată la vârsta de 18 ani. Pe la 16 ani am început sa am amețeli dese, urmate de senzație de greata, palpitații și dureri mari de cap. La 18 ani, în urma unui control s.a constat ca inima mea bate de 120-130 de ori pe minut și am fost diagnosticată cu tahicardie. Mi s.a spus sa iau Betalok Zok ori de câte ori e nevoie, sa evit emoțiile puternice și orice fel de bautură ce conține cafeina. Acum am 25 de ani și deoarece atunci mi s.a spus ca nu e vindecabil, nu am mai fost la niciun control. Dar am amețeli foarte puternice, dureri în zona inimii urmate de amorțeală la mana stânga pana la cot. Nu foarte des dar sunt și persista. Intrebare:e o complicație a tahicardiei? Care sunt riscurile și care sunt recomandările? Mulțumesc anticipat! Menționez ca nu am mai luat Betalok decât atunci când am fost nevoita și am continuat sa beau cola.

  Medic advice:
  Bună dimineața, pentru a primi un răspuns medical corect și un tratament adecvat (dacă va fi cazul) este recomandat să vă efectuăm un consult cardiologic complet, să vedem ce relevă investigațiile și astfel să vă putem ajuta. Vă puteți programa la numărul de telefon 031 9300! Vă așteptăm și vă dorim multă sănătate!

 • Modificari ateromotoase
  23 octombrie, 2019

  Buna ziua, In urma unui examen CT am cateva nelamuriri si anume - modificari ateromatoase parietale aortice -placi de aterom calcificate si moi la nivelul aortei si al ramurilor acesteia. Daca puteti sa mi spuneti mai pe intelesul meu ce inseamna . Multumesc

  Medic advice:
  Bună ziua, ceea ce este scris în raportul medical înseamnă următoarele lucruri: aveți depuneri de grăsimi pe artere. Depunerile moi au un conținut mai mare în lipide și sunt mai predispuse la complicații, în funcție de zonele în care sunt, cele calcificate sunt mai stabile. Este important să vă adresați unui medic de specilitate pentru a primi un tratament corespunzător care să includă neapărat un antiagregant pachetar și medicamente hipolipemiante adică cele care scad nivelul de colesterol din sânge. Vă recomandăm să vă programați la un medic cardiolog pentru a vi se recomanda acest tratament sau dacă este cazul, investigații minim invazive precum angiografia. Unul dintre reprezentanții noștri medicali va lua legătura cu dumneavoastră pentru a vă oferi detalii despre această procedură. Multă sănătate!

 • Ecografie Scrotala
  17 octombrie, 2019

  Buna ziua, Va rog sa imi confirmati cand este primul loc liber pentru o Ecografie Scrotala. Ecografia este necesara in vederea unei operatii de embolizare varicocel. Multumesc

  Medic advice:
  Bună ziua, unul dintre reprezentanții noștri medicali va lua legătura cu dumneavoastră. Vă dorim multă sănătate!

 • cardiologie
  16 octombrie, 2019

  Buna ziua, Am o stare de ansietate de cateva zile,si noaptea dupa ora 4.00 ma trezesc datorita agitatiei si palpitatiilor.Am avut o perioada mai stresata as dori sa stiu daca trebuie sa fac o vizita cardiologica, tinand cont ca sunt si fumatoare si in ultima vreme sedentara.Va multumesc anticipat.M.V

  Medic advice:
  Bună ziua, indicat este să mergeți o dată pe an la o consultație de rutină. Mai ales acum, când menționați aceste simptome este bine să mergeți să investigați. Este posibil să nu fie vorba despre o afecțiune ci pur și simplu o reacție a organismului supus la perioadă stresantă, oboseală, etc. Cu o simplă eletrocardiogramă și o ecografie cardiacă puteți afla dacă este totul în regulă sau dacă este nevoie de investigații suplimentare. Ne puteți contacta la numărul de telefon: 031 9300. Una dintre colegele noastre vă va ajuta să vă programați. Vă dorim multă sănătate!

 • embolizare fibrom uterin
  08 octombrie, 2019

  Bună ziua! Urmez un tratament contraceptiv cu progesteron injectabil (Sayana), care se administrează o dată la 3 luni, tratament recomandat de doamna dr. ginecolog pentru reducerea sângerărilor abundente la menstruație , cauzate de un fibrom uterin de aproximat 7 cm. Acum sunt la a 3-a injecție, pe care am făcut-o în data de 2 octombrie 2019. Iau în calcul și embolizarea, motiv pentru care doresc să știu dacă această intervenție poate fi făcută concomitent cu tratamentul mai sus menționat. Mulțumesc!

  Medic advice:
  Bună ziua, una dintre colegele noastre va lua legătura cu dumneavoastră pentru a vă da mai multe detalii. Multă sănătate!

 • Sângerări nazale
  07 octombrie, 2019

  Bună seara! De mai bine de mai bine de 10 luni de zile îmi curge adesea sânge din nas, pe o perioadă foarte lungă (săptămâni întregi). Sângerarea nu e abundentă, însă este prezentă foarte des și de multe ori se formează cheaguri și nu-mi dă voie să respir. Sunt seri în care pur și simplu mă înec în somn și mă trezesc că îmi curge sânge din nas. Țin să menționez faptul că am fost la doctor și mi-am făcut analize, dar mi-au spus că nu am nimic. M-am bucurat să aud asta, dar starea mea de sănătate se agravează din ce în ce mai mult. Am dureri profunde de cap, mă ia amețeala și sunt foarte obosită. Îmi puteți spune ce analize trebuie să fac.

  Medic advice:
  Bună ziua, sfatul nostru este acela de a vă adresa unui medic de specialitate, anume: pentru scurgerile nazale, adresați-vă unui medic ORL - vi-l recomandm pe doctorul Silviu Oprescu, de la Spitalul Monza - va puteti programa la numărul de telefon 021 9983, iar pentru durerile de cap, amețelile și oboseală, vă recomandăm să vă adresați doctorului Floricel Cristea. Este medic primar neurolog și îl puteți găsi în cadrul aceluiași spital. Vă dorim multă sănătate!

X
Sună Mesaj