Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Neuroradilogie interventionala

Angioplastie carotidiana

PROCEDURA fara operatie, externare dupa 24 ore!

Peste 10.000 de proceduri efectuate cu succes în ultimii 7 ani

4 săli de angiografie echipate la cele mai înalte standarde, cea mai experimentată echipă medicală

Avem cei mai renumiti medici! Echipa din Romania, Israel, Grecia si
Germania!

Doar 24 de ore de spitalizare

Afla costurile acestei interventii!

Sau
contacteaza-ne tu!

Call Center
031 9300
Generalitati

La Centrele ARES
ai consilierul tau medical!

Completeaza acest formular si in cel mai scurt timp vei fi contactat!

Sau
contacteaza-ne tu!

Call Center
031 9300

Angioplastia carotidiana este o interventie pe arterele carotide, necesara atunci cand acestea sunt blocate sau ingustate de placa de aterom. Aceasta interventie este efectuata prin amplasarea unui filtru de protectie antiembolie si montarea unui stent din Nitinol. Stentul mentine artera deschisa si scade riscul ca aceasta sa se ingusteze din nou. Angioplastia carotidiana poate fi utilizata atunci cand metodele chirurgicale traditionale nu sunt fezabile sau sunt prea riscante.

Indicatii

54
• angiografia carotidiana efectuata arata ingustari critice (>70%) ale arterei carotide

• pacientul a suferit un atac cerebral (AVC) sau un atac ischemic tranzitor (AIT – atac cerebral minor)

• endarterectomia (interventie chirurgicala traditionala) prezinta riscuri prea ridicate pentru pacient

• stenoza se afla intr-un loc dificil de ajuns prin edarterectomie

Procedura

Angioplastia carotidiana se efectueaza in salile de angiografie (click pentru tur virtual) din cadrul Centrelor de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala ARES, in conditii sterile, sub anestezie locala.

In timpul interventiei pacientul ramane constient si poate vorbi cu medicul, fiind conectat in permanenta la aparate de vizualizare si inregistrare a datelor.

Medicul cardiolog supraspecializat in Cardiologie Interventionala alege tipul de abord, in cazul angioplastiei carotidiene cel mai indicat fiind abordul femural, si apoi face anestezia locala pentru punctia arterei.

Afla imediat de la cei mai renumiti medici detalii despre aceasta procedura!

Sau
contacteaza-ne tu!

Call Center
031 9300

Odata facuta punctia milimetrica, medicul cardiolog introduce in artera aleasa ca abord un tub gol (teaca arteriala) prin care introduce apoi o serie de ghiduri si catetere (sonde, tuburi subtiri) cu care avanseaza prin ghidaj radioscopic pana la originea arterei carotide.

Folosind aceste catetere medicul cardiolog injecteaza substanta de contrast pe baza de iod care realizeaza opacifierea arterelor carotidiene si, prin expunerea la raze X, observa fluxul sangvin si eventualele blocaje.

Daca se gasesc stenoze, se patrunde prin acestea cu un ghid subtire, se amplaseaza un filtru de protectie antiembolie in scopul de a proteja creierul in cazul dizlocarii unei placi de aterom, se traveseaza stenoza cu un stent din Nitinol autoexpandabil care se fixeaza de-a lungul stenozei carotidiene. Prin aceasta interventie se restabileste fluxul sangvin spre creier si se elimina riscul unui AVC.

Stentul mentine artera deschisa si scade riscul ca aceasta sa se ingusteze din nou. Angioplastia carotidiana cu montare de filtru antiembolie si stent din Nitinol poate fi utilizata atunci cand metodele chirurgicale traditionale nu sunt fezabile sau sunt prea riscante.

Este Dureros?

Nu. Intreaga interventie se desfasoara sub anestezie locala, pacientul fiind constient pe tot parcursul acesteia.

Cat Dureaza?

55In mod normal, angioplastia carotidiana dureaza intre 30 de minute si o ora, iar in orele ce urmeaza interventiei pacientul poate manca si bea normal.

Riscuri

• atac cerebral – in timpul interventiei se pot forma cheaguri de sange care se desprind si pot ajunge la creier. Folosirea filtrului de protectie antiembolie si a anticoagulantelor reduc acest risc.

• alergia la substanta de contrast sau unele medicamente

• aparitia de hematoame la locul de punctie

Pre-Operator

• este necesara efectuarea urmatoarelor analize de sange: Hemoleucograma complete (depistarea anemiei si sindrom inflamator), uree, creatinina si coagulare.

• pacientul trebuie aibe efectuat recent o electrocardiograma (ECG) si ecocardiografie.

• pentru efectuarea coronarografiei este necesara o indicatie clara data de medicul neurolog, cardiolog sau radiolog.

• daca interventia are loc dimineata se recomanda sa nu mancati deloc in acea dimineata, totodata nu fumati si consumati apa.

• anuntati medicul cardiolog interventionist despre schema de tratament medicamentos pe care o urmati inca de la programare. Anumite tratamente medicamentoase pe care le urmati pot fi oprite de catre medicul cardiolog interventionist, daca medicatia nu a fost oprita de catre medicul interventionist, luati medicamentele asa cum v-au fost prescrise.

Post-Operator

• hidratati-va cu cel putin 2 litri de apa in perioada imediat urmatoare interventiei pentru “spalarea” substantei de contrast din circuitul sangvin

• la 12-24 de ore dupa interventie se scoate pansamentul si se verifica locul punctiei

• ECG de control

• in unele cazuri se efectueaza analize de sange pentru functia renala (creatinina, uree)

Important!

Afla imediat costurile acestei interventii!

Sau
contacteaza-ne tu!

Call Center
031 9300

In cadrul Centrelor noastre de Excelenta, atat medicul trimitator cat si pacientul pot alege medicul interventionist din echipa noastra. Imediat dupa explorarea arterelor carotidiene, pacientul va primi un rezultat scris alaturi de un CD cu imaginile interventiei, iar medicul trimitator va fi contactat de catre specialistii ARES pentru a fi informat despre starea pacientului.

X
Sună Mesaj