Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Ginecologie

Colposcopia

CEI MAI BUNI MEDICI DIN ROMANIA!

Suntem singurul Centru European de Training si Excelenta in Terapia
Fibromului Uterin din Europa de EST!

Avem cea mai simpla metoda de tratarea fibromului uterin!

Doar 24 de ore de spitalizare!

In cadrul Centrelor ARES pacientul are un consilier medical personal!

Programeaza-te acum la o consultatie!

Sau
contacteaza-ne tu!

Call Center
031 9300

Colposcopia

Colposcopia este o manevra neinvaziva, neiradianta si reprezinta investigatia imagistica de inspectie a vulvei, vaginului si a colului uterin. Colposcopul este un microscop stereoscopic binocular prevazut cu o minicamera cu ajutorul careia sunt inregistrate imaginile. Dureaza intre 10 si 30 de minute iar pacienta primeste rezultatul pe loc.
Colposcopia este o investigatie importanta pentru ca identifica leziunile ce nu sunt vizibile cu ochiul liber, leziuni ce pot fi precanceroase si pot determina aparitia cancerului cervical, de col uterin, vagin si vulva. De asemenea, permite si prelevarea de tesut biopsic pentru examinarea histopatologica.
Examinarea colului se face in 3 pasi consecutivi. Medicul ginecolog va examina direct urmand ca mai apoi sa badjoneze cu acid acetic pentru a indeparta mucusul care acopera mucoasa colului. Se va examina colul dupa badjonarea cu iod (solutie Lugol), denumit si testul Lahm-Schille. Badjonarile au rolul de a evidentia zonele cu modificari anormale, care se coloreaza diferit fata de cele normale. In cazul in care se depisteaza zone cu transformari atipice, se va efectua biopsia pentru examenul histopatologic, care va concluziona diagnosticul leziunilor precanceroase sau canceroase. In unele cazuri, leziunea nu se vede la colposcopie si este necesar a se preleva tesut de la nivelul endocolului (portiune interioara a colului uterin). Aceasta manevra se numeste chiuretaj endocervical.

Cand este recomandata:
Colposcopia este recomandata a se efectua in urma unui rezultat anormal al testului Babes-Papanicolau sau cand exista suspiciune la examenul cu valvele. Se efectueaza la 10 zile dupa terminarea menstruatiei si nu necesita pregatire speciala. In prima saptamana de la efectuarea colposcopiei, pot aparea sangerari minore sau secretii vaginale, lucru ce este considerat normal.

X
Sună Mesaj