Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Ginecologie

Consultatia ginecologica

CEI MAI BUNI MEDICI DIN ROMANIA!

Suntem singurul Centru European de Training si Excelenta in Terapia
Fibromului Uterin din Europa de EST!

Avem cea mai simpla metoda de tratarea fibromului uterin!

Doar 24 de ore de spitalizare!

In cadrul Centrelor ARES pacientul are un consilier medical personal!

Programeaza-te acum la o consultatie!

Sau
contacteaza-ne tu!

Call Center
031 9300

Consultatia ginecologica

Consultația ginecologică este importantă pentru că poate depista din timp multe dintre afecțiunile genitale. Consultul genital reprezintă examinarea organelor genitale externe și interne de către medicul specialist ginecolog. În România, 3000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de col uterin. Prin efectuarea consultului ginecologic, alături de testul PAP, se pot depista în fază incipientă, leziunile precanceroase ce pot evolua în cancer genital.

Se recomandă să fie efectuat anual, după debutul vieții sexuale, chiar dacă simptomele sunt absente. Medicii ginecologi sfătuiesc părinții să își aducă fiicele la controlul genital, înanintea începerii vieții sexuale, pentru a fi consiliate de un specialist. Se recomandă a fi efectuat în afara perioadei menstruale, iar toaleta genitală externă înainte de consult este obligatorie a fi efectuată.

Pentru recoltarea secreției vaginale, nu se recomandă toaleta internă.

În timpul examenului clinic, medicul specialist ginecolog va examina zona genitală externă (vulva) și zona internă (vaginul și colul uterin) prin palpare manuală(tușeu vaginal) și prin examinare, cu ajutorul valvelor sau a speculumului ( instrumente care destind pereții vaginului pentru a se observa aspectul vaginului și a colului uterin). Tușeul vaginal scoate în evidență eventualele anormalități precum malformații, tumori, dureri pelvine sau excrescențele uterului și ale anexelor genitale. În timpul consultului clinic, se efectuează: inspecția OGE – vulva și perineu, examenul cu valve pentru vagin și col uterin, tușeul bimanual (transvaginal și transabdominal), corpul uterin și anexele (ovare și trompe).

Se vor recolta secreția vaginală și cervicală pentru efectuarea analizelor ( examenul citologic Babeș-Papanicolau, examenul bacteriologic si fungic, examenul secretiei cervicale (Chlamydiei, Mycoplasma/Ureaplasma).

În funcție de concluziile medicului specialist ginecologic, se pot recomanda investigații suplimentare precum:

examenul ecografic

colposcopie

examenul pentru depistarea virusului HPV

 

X
Sună Mesaj