Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Ginecologie

Electrorezectia

CEI MAI BUNI MEDICI DIN ROMANIA!

Suntem singurul Centru European de Training si Excelenta in Terapia
Fibromului Uterin din Europa de EST!

Avem cea mai simpla metoda de tratarea fibromului uterin!

Doar 24 de ore de spitalizare!

In cadrul Centrelor ARES pacientul are un consilier medical personal!

Programeaza-te acum la o consultatie!

Sau
contacteaza-ne tu!

Call Center
031 9300

Electrorezectia cu ansa diatermica

Electrorezectia cu ansa diatermica este o manevra chirurgicala care se efectueaza in scop diagnostic (prelevarea de tesut in scopul efectuarii examenului anatomo-patologic) si in scop curativ (excizia zonei de transformare). Este o manevra nedureroasa, nu necesita spitalizare, se realizeaza sub anestezie generala/locala si dureaza cateva minute, durata totala a manevrei si a pregatirii este de 15-20 min.

Aceasta interventie este recomandata cand examenul citologic Babes-Papanicolau  si colposcopia prezinta modificari denumite zone de risc.  Zonele modificate pot evolua fara a prezenta simptome, devenind leziuni precanceroase, recomandarea fiind aceea de a le inlatura, astfel incat colul sa redevina sanatos.  In timpul interventiei, medicul specialist ginecolog  va indeparta zona afectata de la nivelul colului uterin cu ajutorul unei anse metalice, cuplata la un aparat de electrochirurgie. Proba prelevata va fi trimis pentru analiza la laboratul de histopatologie.

Post interventie, pacienta poate prezenta o scurgere vaginala lichida rozata, determinata de procesul de vindecare de la nivelul colului insa aceste scurgeri nu prezinta niciun motiv de ingrijorare, la ~ 10 zile, pacienta poate prezenta sangerari cu sange rosu si caracter menstrual care, de regula, dureaza 1-2 zile, exceptie facand cazurile cand aceste scurgeri sunt mai abundente decat o menstruatie normala.

Rezultatul analizei se elibereaza intre 10 si 15 zile iar pacienta trebuie sa se prezinte la medicul ginecolog pentru interpretarea acestuia.

X
Sună Mesaj