Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Neuroradilogie interventionala

Nucleoplastie

DR. RARES NECHIFOR ESTE CEI MAI RENUMIT MEDIC RADIOLOG DIN ROMANIA

Centrul nostru a salvat viata a peste 4500 de pacienti, in ultimii 4 ani

Cea mai modern echipata sala de
angiografie, echipa medicala de exceptie

Cea mai simpla metoda de tratarea herniei de disc!

Doar 24 de ore de spitalizare

Afla costurile acestei interventii!

Sau
contacteaza-ne tu!

Call Center
031 9300
Generalitati

La Centrele ARES
ai consilierul tau medical!

Completeaza acest formular si in cel mai scurt timp vei fi contactat!

Sau
contacteaza-ne tu!

Call Center
031 9300

Hernia de disc este o boala care poate afecta pacientii de orice varsta. Aceasta apare in urma unor traumatisme, accidentarilor sau nu se gaseste o anumita cauza, numindu-se astfel hernie de disc idiopatica. In hernia de disc, o ruptura la nivelul inelului fibros al discului intervertebral permite glisarea portiunii centrale (asa numitul nucleu pulpos) cauzand durere severa si constanta.

Pana de curand tratamentul consta in medicatie antidurere, terapie fizica iar pentru cazurile mai severe se efectuau interventii chirurgicale care necesitau perioade lungi de recuperare. Boala in sine si tratamentul administrat afectau calitatea vietii de zi cu zi.

Nucleoplastia este o procedura minim invaziva pentru tratamentul herniilor de disc moderate. 59Pe cale percutana, o parte din discul intervertebral este dizolvata reducandu-se astfel dimensiunile herniei si compresia asupra nervilor.

Indicatii

Nucleoplastia reprezinta o alternativa a operatiei clasice deschise.

Indicatiile acestei tehnici sunt:

• lombalgiile mecanice

• dureri lombare si mai putin dureri radiculare (care resimtite pe traseul unui nerv la nivelul membrelor inferioare, pe fata sau spatele coapsei, gambei)

• esecul tratamenului medical

• hernie discala cu o dimensiune mai mica de o treime din diametrul canalului rahidian

• degenerescenta discala evidentiata la examenul de imagistica prin rezonanta magnetica

• inaltime conservata a discului intervertebral

Aceasta tehnica nu se foloseste in caz de stenoza de canal, instabilitate, infectie si pe durata sarcinii.

Procedura

Afla imediat de la cei mai renumiti medici detalii despre aceasta procedura!

Sau
contacteaza-ne tu!

Call Center
031 9300

Nucleoplastia se efectueaza in salile de angiografie/radiologie din cadrul Centrelor de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala ARES, in conditii sterile, sub anestezie locala.

Pacientul este asezat pe masa pe o parte sau intins pe burta, iar asistenta va dezinfecta cu iod zona spatelui, dupa care se acopera cu un camp steril. Se efectueaza mai intai anestezie locala cu xilina si in continuare medicul radiolog va introduce un cateter la nivelul discului herniat. Cateterul emite unde care vor dizolva excesul de tesut, reducand astfel dimensiunie herniei. Aceasta va permite scaderea presiunii in interiorul discului, discul revine in pozitie normala si nu mai comprima radacinile nervilor spinali. Odata presiunea scazuta, durerea resimtita de catre pacient diminua considerabil sau dispare

Este Dureros?

Procedura se efectueaza sub anestezie locala iar pentru anestezia locala se face o injectie cu xilina. Aceasta provoaca o senzatie de caldura locala care dureaza cateva de secunde. Toate manevrele de cateterizare sunt nedureroase.

Cat Dureaza?

Durata procedurii este de aproximativ 15-30 de minute.

Riscuri

Dupa interventie, pacientul poate resimti o durere la nivel lombar datorita traiectului cateterului prin musculatura lombara in traiectul sau spre discul intervertebral. Durerea dispare dupa aplicarea locala de gheata si sub tratament antidurere. Durerea este temporara.

Pre-Operator

Tratamentul cu anticoagulant oral, Trombostop si tratamentul cu antiagregant plachetar trebuie intrerupte inainte de interventie. Oprirea temporara a acestei medicatii necesita consultarea cu medicul prescriptor.

Sarcina este considerata ca o contraindicatie pentru aceasta procedura.

Medicul radiolog interventionist trebuie sa fie la curent cu antecedentele dumneavoastra de alergie medicamentoasa.

Post-Operator

Dupa interventie, pacientul paraseste spitalul in aceeasi zi. In primele 2-3 zile dupa interventie se recomanda repausul la pat. Activitatea profesionala se reia dupa aproximativ o saptamana si se recomanda inceperea unui program de recuperare fizica. In majoritatea cazurilor, simptomele cauzate de hernia discala dispar sau diminua considerabil dupa doua saptamani dupa interventie.

Important!

Afla imediat costurile acestei interventii!

Sau
contacteaza-ne tu!

Call Center
031 9300

Interventia este eficienta in 70-80% din cazuri. Indicatia de nucleoplastie percutana se pune dupa consultul clinic si imagistic (RMN). Nu toate herniile de disc se preteaza la nucleoplastie, in cazurile grave indicatia corecta este cea chirurgicala.

Nucleoplastia este o procedura minim invaziva care se efectueaza cu anestezie locala si astfel riscurile anesteziei generale sunt eliminate. Durata spitalizarii este scurta si recuperarea este rapida.

DOCTORII
care efectueaza aceasta procedura

X
Sună Mesaj