Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Ecografie Doppler / Ecografie Cardiaca

Cardiologie clinica

Cea mai experimentata echipa de medici cardiologi clinicieni

Centrul nostru investigheaza peste 500 de pacienti, lunar

Cele mai concludente investigatii cardiologice complete

Cei mai buni specialisti in depistarea afectiunilor cardiovasculare

Aparatura si dispozitive medicale de ultima generatie

Afla imediat costurile acestei investigatii!

Sau
contacteaza-ne tu!

Call Center
031 9300
Ecografie Doppler  sau Ecografia Cardiaca
Ce este ecografia doppler cardiac ?

Ecografia cardiacă sau ecocardiografia este o investigație importantă, ce folosește ultrasunetele pentru a obține imagini ale inimii, în timp real. Este indicată efectuarea acestei investigații chiar și sub formă de control de rutină, pentru că oferă specialiștilor informații despre structura și funcțiile inimii.

De ce este este important să facem această investigație?

În timpul ecografiei cardiace, medicul va putea măsura dimensiunile cavităților inimii, va putea determina grosimea și mișcările pereților cardiaci, structura și funcționalitatea valvelor, forța de contracție a mușchiului cardiac.

Pe lângă observarea structurală și funcțională a inimii, ecografia doppler cardiac depistează foarte devreme un posibil risc de infarct, detectează tumori cardiace, defecte cardiace congenitale. În general, această investigație poate identifica orice afecțiune a inimii. În timp ce electrocardiograma ne arată tulburările de ritm, ecografia cardiacă ne ajută să recunoaștem bolile structurale.

Cum ne pregătim pentru această investigație?

Ecografia cardiaca doppler nu presupune o pregătire deosebită a pacientului.

Cum se efectuează?

Pacientul va fi rugat să își îndepărteze hainele până la brâu și să se întindă. Medicul cardiolog va aplica un gel special pe partea stângă a pieptului pacientului și va începe investigația. Cu ajutorul unui transductor, medicul va obține imagini ale inimii din diferite unghiuri, ce vor fi afișate pe un monitor. Transductorul, popular denumit sonda ecografica este piesa esențială a aparatului de ecograf, pentru că acesta este cel care generează ultrasunete și, totodată,  captează ecoul acestora, transformându-le în imagini pe monitorul ecografului.

Cât durează o ecografie cardiaca?

Ecografia cardiacă dureaza între 30-60 minute.

Poate fi dureroasă?

Ecografia doppler nu este dureroasă. Este o investigație neinvazivă, nu necesită sedare sau anestezie locală.

Pentru sănătatea inimii noastre, medicii recomandă o consultație cardiologică pe an. De cele mai multe ori, bolile de inimă apar din cauza stilului de viață nesănătos, asociat cu procesul ireversibil de îmbătrânire.

X
Sună Mesaj