Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Electrocardiograma ( ECG / EKG )

Cardiologie clinica

Cea mai experimentata echipa de medici cardiologi clinicieni

Centrul nostru investigheaza peste 500 de pacienti, lunar

Cele mai concludente investigatii cardiologice complete

Cei mai buni specialisti in depistarea afectiunilor cardiovasculare

Aparatura si dispozitive medicale de ultima generatie

Afla imediat costurile acestei investigatii!

Sau
contacteaza-ne tu!

Call Center
031 9300
Electrocardiograma (ECG /EKG)
Ce este electrocardiograma?Electrocardiograma este investigația care depistează dacă există anumite probleme cu ritmul normal al inimii și, în general, cu activitatea electrică a acesteia. Cu fiecare bătaie a inimii, un semnal electric, denumit și impuls electric, trece prin inimă. Acest impuls electric determină contracția muschiului inimii, care la rândul ei trimite sângele din inima către restul organismului, asigurând irigarea necesară și alimentarea cu substanțe nutritive și oxigen a tuturor organelor din corp.

De ce este important să facem această investigație?

Orice modificare a ritmului cardiac poate cauza diferite afecțiuni severe. Ritmul cardiac poate fi influențat de mai mulți factori de risc: înaintarea în vârstă, apariția problemelor de natură cardiovasculară, malformațiile cardiace congenitale, infarctul miocardic, afecțiunile glandei tiroide,  dar și de stilul de viață, cum ar fi consumul de substanțe precum: fumatul, alcoolul, cafeina, antidepresivele etc.

Verificarea periodică a ritmului cardiac este importantă pentru a exclude orice boală a mușchiului inimii sau o afecțiune de natură electrică. Acestea pot progresa și afecta radical calitatea vieții pacientului.

Cum ne pregătim pentru această investigație?

Electrocardiograma nu necesită o pregătire deosebită. Totuși, pentru ca investigația să fie concludentă, este bine să evităm consumul de substanțe care influențeaza ritmul cardiac precum: cafeaua, băuturile energizante, antidepresivele etc. În cazul pacienților cu pilozitate corporală bogată, va fi nevoie de îndepărtarea parului, pentru ca desprinderea electrozilor să nu provoace disconfort.

Cum se efectuează?

Odată intrat în cabinetul medical, pacientul va fi rugat să își îndepărteze hainele ce ii acoperă pieptul, gleznele și încheieturile mâinilor. În dreptul zonelor descoperite, vor fi plasați electrozi medicali adezivi. Cu ajutorul acestora se va înregistra ritmul cardiac și activitatea electrică a inimii. Electrozii sunt ulterior conectați la aparatul ECG, iar pacientul va trebui să respire normal și să stea nemișcat, fără să vorbească, timp de câteva secunde.

Cât durează o electrocardiogramă?

Efectuarea unei electrocardiograme poate dura între 5 și 10 minute.

Poate fi dureroasă?

Electrocardiograma este o investigație nedureroasă, fără riscuri. Singurul disconfort ușor apare la încheierea investigației, atunci când se îndepărtează electrozii.

X
Sună Mesaj