Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Holter TA ( tensiune arterială)

Cardiologie clinica

Cea mai experimentata echipa de medici cardiologi clinicieni

Centrul nostru investigheaza peste 500 de pacienti, lunar

Cele mai concludente investigatii cardiologice complete

Cei mai buni specialisti in depistarea afectiunilor cardiovasculare

Aparatura si dispozitive medicale de ultima generatie

Afla imediat costurile acestei investigatii!

Sau
contacteaza-ne tu!

Call Center
031 9300
Ce este Holter TA?

Holterul TA este un dispozitiv medical care monitorizează valorile tensiunii arteriale la anumite intervale de timp ( în timpul zilei – la fiecare 30 min; iar în timpul nopţii – la interval de 60 min).  Dispozitivul pe care pacientul îl poartă timp de 24  de ore  constă într-o manșetă care se atașează pe unul dintre brațe. Manșeta este ataşată de aparatul Holter printr-un furtunaş de cauciuc, pe care pacientul îl poartă în jurul taliei sau în jurul gâtului. Dispozitivul Holter are dimensiunea unui telefon mobil și este ușor de purtat pe tot parcursul zilei, fără a incomoda.

De ce este importantă monitorizarea tensiunii arteriale?

Monitorizarea valorilor  tensiunii arteriale este importantă atât la pacientul aflat pe tratament antihipertensiv pentru evaluarea eficacităţii tratamentului, cât şi pentru a diagnostica corect hipertensiunea arterială la anumite categorii de pacienţi. Dispozitivul Holter  îl ajută pe medic să pună un diagnostic corect, bazat pe datele strânse în timp ce pacientul a fost evaluat prin holter. Tensiunea crescută pe care medicul o poate descoperi la un control de rutină poate fi pusă pe seama prezenței pacientului în cabinet ( asa numita  „ Hipertensiunea de halat alb”), așa  că datele cumulate în urma monitorizării prin Holter TA, oferă o viziune mai clară asupra profilului pacientului.

 

Cât timp poartă pacientul dispozitivul Holter TA?

În funcție de recomandarea medicului, dispozitivul trebuie purtat minimum 24 ore, maximum 72 de ore.

Este dureroasă purtarea dispozitivului?

Nu, monitorizarea prin Holter TA (tensiune) nu este o investigaţie dureroasă. La recomandarea medicului, dispozitivul medical poate fi purtat o perioadă mai lungă de timp.

 

 

 

 

 

 

 

X
Sună Mesaj